Δυναμικό παρόν ετοιμάζονται να δώσουν οι γιατροί την Τετάρτη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τίποτα δεν πάει προς το καλύτερο. Προσλήψεις αναγγέλλονται αλλά γιατροί δεν φτάνουν στα νοσοκομεία. Οι νέοι διοικητές διορίζονται με το...σταγονόμετρο και ακόμα περιμένουν τα ΦΕΚ. Τα περισσότερα νοσοκομεία στενάζουν από ελλείψεις σε υλικά και τεχνολογικό εξοπλισμό και τα τελευταία νομοσχέδια χτυπούν αλύπητα τους γιατρούς όλων των κλάδων... Η πανυγειονομική απεργία της προσεχούς Τετάρτης αναμένεται ως εκ τούτου να είναι ιδιαίτερα ηχηρή!

Διαβάστε την ανακοίνωση από το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή:

Τετάρτη, 8 Ιουνίου, ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! Απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 πμ, έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ψήφισε το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, το κόψιμο μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών στο διηνεκές, μέσω του διαβόητου «κόφτη». Ψήφισε την φορολογική επιδρομή στους μη έχοντες, μισθωτούς και συνταξιούχους, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους έχοντες και κατέχοντες. Ψήφισε την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στους δανειστές…

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΕΕ, ΔΝΤ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Στόχος η διατήρηση και ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργείου Υγείας δεν μπορούν να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα: τις προκρούστειες περικοπές δαπανών για την Δημόσια Υγεία, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού.

Την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι μαχόμενοι γιατροί, είτε είναι ειδικευμένοι, στα όρια της εξόντωσης και της εργασιακής εξουθένωσης, είτε είναι ειδικευόμενοι! Οι τελευταίοι, εκτός από την καθημερινή εξουθένωση, βιώνουν επιπλέον κάκιστες συνθήκες εκπαίδευσης και το φάσμα ενός ζοφερού εργασιακού μέλλοντος, εφ’ όσον βέβαια επιλέξουν να μείνουν στη χώρα. Γιατί όλα τους σπρώχνουν στη μετανάστευση….

Η χρηματοδότηση του ΕΣΥ είναι μειωμένη κατά 350 εκ ευρώ. Το 2015 μόνον συνταξιοδοτήθηκαν 2500 υγειονομικοί. Συνολικά στην τριετία συνταξιοδοτήθηκαν 13.500 υγειονομικοί. Οι συνολικές ελλείψεις υπολογίζονται σε 30.000 άτομα τουλάχιστον.

Οι δραματικές ελλείψεις προσωπικού έχουν ολέθριες επιπτώσεις στη φροντίδα των ασθενών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι συνέπειες από την υποστελέχωση των ΜΕΘ. Καθημερινά χάνονται ανθρώπινες ζωές, ενώ υπάρχουν κλειστά κρεββάτια ΜΕΘ, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτές/τριες. Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας . Η εντατικοποίηση της εργασίας όλων των υγειονομικών φτάνει σε εξοντωτικά επίπεδα, χιλιάδες κλίνες, πολλές κλινικές και τμήματα έχουν καταργηθεί , άλλα συρρικνώνονται και αναστέλλουν την λειτουργία τους καθημερινά και η ιδιωτικοποίηση μέσα από τις εργολαβίες προωθείται συστηματικά.

Η διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας ΠΦΥ είναι τραγική. Η ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) που θεσπίστηκε πρόσφατα στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία, αναδεικνύεται σε υπερ-εργολάβο (θα μπορεί να ιδρύει και να λειτουργεί μονάδες ψυχικής υγείας, καταργώντας αντίστοιχες δημόσιες, να μετακινεί προσωπικό και να προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση έργου). Το μέλλον που σχεδιάζουν είναι η μετατροπή ολόκληρου του ΕΣΥ σε μόρφωμα ιδιωτικοοικονομικού συστήματος με ελαστικές εργασιακές σχέσεις που συνεχίζουν να διογκώνοντα (μπλοκάκια, πεντάμηνα, επικουρικοί, ατομικές συμβάσεις).

Επειδή ο λαός έχει δικαίωμα σε δωρεάν, δημόσια, ισότιμη, σύγχρονη, καθολική περίθαλψη με πλήρη πρόσβαση όλου του πληθυσμού χωρίς αποκλεισμούς και ταξικούς φραγμούς

Επειδή οι υγειονομικοί έχουν δικαίωμα στην επιστημονική, επαγγελματική, μισθολογική αξιοπρέπεια

Στις 8 Ιουνίου, θα πούμε ένα ηχηρό αγωνιστικό «ΟΧΙ» στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων.

Στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης δεν είμαστε μόνοι! Την Τετάρτη απεργούν επίσης οι δάσκαλοι, οι συγκοινωνίες, τα λιμάνια, ενώ η ΑΔΕΔΥ καλεί σε 4ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας (11-3).Ήρθε η ώρα να βγει μπροστά ο κόσμος της εργασίας! Απεργιακές επιτροπές παντού! Να γίνει της Γαλλίας! Με οργάνωση από τα κάτω και επίμονους αγώνες ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ