Δυναμική συμμετοχή των γιατρών του ΙΣΑ στην σημερινή πορεία για το ασφαλιστικό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, "δεν θα αφήσουμε τον Κατρούγκαλο να μας κλείσει τα ιατρεία"!

Ο ΙΣΑ συμμετείχε στην συγκέντρωση και πορεία των επιστημονικών φορέων που ξεκίνησε από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και κατευθύνθηκε στο υπουργείο Εργασίας καταλήγοντας στην Βουλή των Ελλήνων.

Στην πορεία παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης με αντιπροσωπεία του ΔΣ και συγκεκριμένα τον αντιπρόεδρο κ. Ευριπίδη Μπιλιράκη, τον ταμία κ. Φώτιο Πατσουράκο και το μέλος κ. Ιωάννη Γαλανόπουλο.

Ο ΙΣΑ και όλοι οι επιστημονικοί φορείς με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, διατράνωσαν την αντίθεση τους στο  προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας χωρίς μάλιστα την οφειλόμενη στοιχειώδη προηγούμενη συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο «θα σημάνει την οριστική μετανάστευση των ιατρών και το κλείσιμο των ιατρείων και των εργαστηρίων της γειτονιάς, ενώ αντιθέτως ευνοεί μόνο τα μεγάλα καρτέλ».

Εν συνεχεία κατατέθηκε ψήφισμα στη Βουλή στο οποίο επισημαινόταν ότι: «Αντιτιθέμεθα με τη συνολική λογική του σχεδίου, το οποίο οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου. Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται θα οδηγήσει σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών.

Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι οποιαδήποτε πρόταση για το ασφαλιστικό θα έπρεπε να συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη και πλήρη τεκμηρίωση, στην προκειμένη περίπτωση τα στοιχεία αυτά απουσιάζουν παντελώς.
Κατόπιν αυτών, καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο, και να συζητήσει καλόπιστα, στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων, το ασφαλιστικό από μηδενική βάση».

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στη βουλή με την Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χριστοδουλοπούλου ενημερωθήκαμε ότι θα επανεξεταστεί το ζήτημα και θα αναμένουμε καλύτερη πρόταση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν