Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ σε εσωτερικό πόλεμο…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Εν εξάλλω τελούν τα μέλη της ΔΗΠΑΚ σχετικά με την σύσταση του προεδρείου της ΕΙΝΑΠ.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του ΔΗΠΑΚ, τις 09/05/2015 συγκροτήθηκε προεδρείο από το Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ. Η ΔΗΠΑΚ ενημερώνει τους συναδέλφους ότι:

1. Στη συνεδρίαση η ΔΗΠΑΚ πρότεινε η συγκρότηση του προεδρείου να γίνει σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων (η πρώτη δύναμη τον πρόεδρο, η δεύτερη το γραμματέα, η τρίτη τον αντιπρόεδρο κ.λ.π.) ώστε να αποτυπώνεται ο συσχετισμός δύναμης που διαμορφώθηκε στις τελευταίες αρχαιρεσίες και ξεκαθάρισε ότι αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο δεν σημαίνει καμιά συμφωνία σε θέσεις και προγράμματα με τις άλλες παρατάξεις, από τις οποίες μας χωρίζει «χάος».

2. Αυτή την κρυστάλλινη θέση της ΔΗΠΑΚ επιχείρησε να διαστρεβλώσει για πολλοστή φορά η παράταξη Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΛΑΕ). Χωρίς ίχνος ντροπής και με όρους πολιτικής προστυχιάς και συκοφαντίας που θυμίζει «αυριανισμό» αναμασά τη καραμέλα για δήθεν σύμπλευση της ΔΗΠΑΚ με την παράταξη της ΝΔ (ΔΗΚΝΙ)!!!

3. Η παράταξη Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή πρότεινε τη δημιουργία «αντιμνημονιακού» προεδρείου απευθύνοντας κάλεσμα στη ΔΗΠΑΚ, την ΑΙΚ και την ΑΙΣ αθροίζοντας ανομοιογενείς δυνάμεις. Συνεχίζουν να είναι συνεπείς υπερασπιστές της χρεωκοπημένης «αντιμνημονιακής» γραμμής που έδωσε άλλοθι τόσα χρόνια για να ξεπλύνουν τον αντιλαικό τους ρόλο διάφοροι, από τη σημερινή κυβέρνηση έως… τους φασίστες της χρυσής Αυγής. Συνεχίζουν να κρύβουν τον πραγματικό αντίπαλο: το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και το πολιτικό τους προσωπικό.

4. Ενδεικτικό του τυχοδιωκτισμού τους είναι ότι πρότειναν συνεργασία στην παράταξη της ΑΙΣ, την οποία πριν 2 μήνες είχαν καταγγείλει ανοιχτά ότι «δεν προτείνει καμία λύση» και ότι «εκχωρεί το δικαίωμα της πολιτικής στο κυρίαρχο σύστημα και στους εκπροσώπους του». Μ’ αυτή την παράταξη, λοιπόν, θα έφτιαχναν προεδρείο; Ή μήπως με την ΑΙΚ που είναι υπέρμαχη της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας και ζητάει «δημόσια νοσοκομεία που θα λειτουργούν ως ανεξάρτητοι φορείς», δηλαδή με επιχειρηματικά κριτήρια; Αυτές οι θέσεις  θα «ενδυναμώσουν το σωματείο» και θα «δώσουν μήνυμα ότι κάτι αλλάζει», όπως είπαν στην τοποθέτηση τους οι εκπρόσωποι του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή; Για την ιστορία η πρόταση τους πήρε λιγότερες ψήφους (2) και από τα εκλεγμένα μέλη τους (3)!!!

5. Δε μας ξαφνιάζει η στάση τους. Την ίδια στάση είχαν κρατήσει και πριν από 3 χρόνια που καλούσαν σε συγκρότηση «αριστερού» προεδρείο μαζί και με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ!!! Και τότε έλεγαν τα ίδια για τη ΔΗΠΑΚ επειδή δεν είχε δεχθεί να συμμετάσχει.

Η ΔΗΠΑΚ από τη θέση που της αναλογεί στο προεδρείο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών.

Η διέξοδος δε βρίσκεται στα «αντιμημονιακά» προεδρεία. Βρίσκεται στη συμπόρευση των υγειονομικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στην οργάνωση του αγώνα  για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Να θυμίσουμε την νέα σύσταση του προεδρείου:

Πρόεδρος:                 Ματίνα Παγώνη

Αντιπρόεδρος:           Ηλίας Σιώρας

Ταμίας:                       Κώστας Λιβαδάς

Ειδικός Γραμματέας:   Δημήτρης Βραχάτης