Δρομοκαΐτειο: Ένα αυτιστικό άτομο δεμένο στο κρεβάτι του επί μήνες κι άλλα παρόμοια…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στάση εργασίας πραγματοποιούν από σήμερα στις 7 ως τις 3 μετά το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο με στόχο να αποκλειστεί συμβολικά η εφημερία στο ξεκίνημά της. Στις 8 το πρωί εξάλλου, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου. Αφορμή οι άπειρες εισαγωγές με Εισαγγελική Παραγγελία και το "παρκάρισμα" ψυχών που δεν έχουν που αλλού να τις στείλουν την ώρα που λείπει το 70% των εργαζόμενων που προβλέπει το Οργανόγραμμα.

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων, το Δρομοκαΐτειο «εφημερεύει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα (όχι σε σταθερές ημέρες) και εισάγει κατά μέσο όρο 30 ασθενείς σε κάθε εφημερία, κυρίως με Εισαγγελικές Παραγγελίες, χωρίς να υπάρχουν πάντα επαρκείς κλίνες.

«Η διοίκηση μετακινεί ασθενείς μέσα στη νύχτα από τα οξέα σε άλλα τμήματα, για να εξοικονομεί κρεβάτια», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι προσθέτοντας ότι κάποιοι μεταφέρονται σε κρεβάτια ασθενών που λείπουν!

«Δεν πάει άλλο, δεν είμαστε στο μεσαίωνα» τονίζουν οι εργαζόμενοι, δικαιολογώντας γιατί προχωρούν στη σημερινή κινητοποίηση.

Περιστατικά… εισαγώμενα

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ακόμη ότι εισάγονται και περιστατικά για τα οποία το νοσοκομείο δεν έχει υποδομή. Και για παράδειγμα αναφέρουν ότι «εδώ και 6 μήνες νοσηλεύεται αυτιστικό παιδί, που είναι μονίμως δεμένο στο κρεβάτι του…».

Πρόκειται λένε για «παγκόσμιο ρεκόρ ελλείψεων προσωπικού, με 70% των οργανικών θέσεων να είναι κενές» και με «έναν ή δύο νοσηλευτές για 30 διεγερτικούς ασθενείς σε κάθε βάρδια».