Δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στη Θεσσαλονίκη

  • Ρούλα Τσουλέα
παχέος εντέρου
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Αριστοτέλους, από τις 21 έως και τις 31 Μαρτίου 2023.

Ενημερωτικές δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου θα διοργανωθούν από 21 έως 31 Μαρτίου στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τις διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο «Αλέξανδρος Συμεωνίδης».

Εδώ και 20 χρόνια, ο Μάρτιος έχει επιλεγεί ως μήνας ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Παγκοσμίως είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε σχέση με την έγκαιρη διάγνωση αυτής της νόσου.

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος, κεντρικό σημείο των δράσεων θα αποτελέσει η λειτουργία ενός info point, στο γυάλινο περίπτερο στην πλατεία Αριστοτέλους (συμβολή οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως). Σε αυτό οι πολίτες και οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για την πρόληψη της νόσου με οπτικοακουστικό υλικό, ψηφιακά εργαλεία και την παρουσία εξειδικευμένων ιατρών.

Επίσης, θα παρουσιαστεί η δράση του Συλλόγου «Ψηφιακές διαδρομές στην πόλη». Πρόκειται για ψηφιακές ξεναγήσεις σε σημαντικά τοπόσημα της Θεσσαλονίκης με τη χρήση της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας. Οι «ξεναγήσεις» είναι ειδικά σχεδιασμένες για το Κέντρο Φιλοξενίας Καρκινοπαθών του Α.Ν.Θ. Θεαγένειο.

Στον χώρο της πλατείας θα τοποθετηθεί μια διαδραστική φωτεινή εγκατάσταση, στα χρώματα της εκστρατείας για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το περίπτερο θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή 10:00-20:00. Η ενημέρωση από ιατρούς του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Α.Ν.Θ. Θεαγένειο θα πραγματοποιείται όλες τις ημέρες από τις 17:00-20:00.

Οι δράσεις γίνονται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη:

  • Του Γαστρεντερολογικού-Ογκολογικού Τμήματος Α.Ν.Θ. Θεαγενείου
  • Του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας
  • Της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν