Δώρο ζωής σε τέσσερις ανθρώπους από 15χρονο στη Θεσσαλονίκη

  • Ρούλα Τσουλέα
Παπαγεωργίου
Ο έφηβος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο. Τα όργανά του θα μεταμοσχευθούν σε ασθενείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ζωή σε τέσσερις ανθρώπους προσέφερε με τον θάνατό του ένας 15χρονος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και νοσηλευόταν επί ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του πως το παιδί τους ήταν εγκεφαλικά νεκρό, εκείνοι με μεγαλοψυχία αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα, ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί. Η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αφαίρεσε τους νεφρούς και το ήπαρ του νεαρού. Τα όργανα θα μεταμοσχευθούν σε τρεις ασθενείς οι οποίοι αναμένουν εδώ και καιρό το πολυπόθητο δώρο που θα τους προσφέρει ζωή.

Αντίστοιχα, ομάδα ιατρών από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε την καρδιά του 15χρονου, η οποία θα  χτυπά πλέον στον θώρακα ενός συμβατού δέκτη.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου σε ανακοίνωσή της εξέφρασε τις «θερμότατες ευχαριστίες της προς την οικογένεια του δωρητή για την προσφορά οργάνων, την υπέρτατη αυτή πράξη αγάπης».

Επιπλέον, ευχαρίστησε το προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και των συνεργαζόμενων ιατρικών ομάδων που ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες της δωρεάς, υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.