Δώρο καρδιάς από την Κύπρο! Πως μόσχευμα έσωσε 56χρονη

  • Iatropedia
Πνοή ζωής σε 56χρονη ασθενή του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έδωσε η δωρεά μοσχεύματος καρδιάς από δότη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η μεταμόσχευση καρδιάς πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014. Η πορεία της υγείας της ασθενούς κρίνεται απολύτως ικανοποιητική.

Η μεταμόσχευση καρδιάς πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τον Υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων κ. Πέτρο Σφυράκη.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαρίστησε την οικογένεια του δότη και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και ειδικότερα τον Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή Δρ. Πέτρο Μάτσα και τον Διευθυντή της ΜΕΘ κ. Θεόδωρο Κυπριανού.

Συνολικά, από το 1997 έως σήμερα, δώδεκα ασθενείς του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχουν δεχθεί μοσχεύματα καρδιάς που έχουν προσφερθεί από την Κύπρο ενώ εννέα Κύπριοι ασθενείς έχουν κάνει μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο. Ένας Κύπριος ασθενής είναι υποψήφιος στη λίστα για μεταμόσχευση καρδιάς.

Αυτή τη στιγμή, 24 συνάνθρωποί μας βρίσκονται στην αναμονή για μόσχευμα καρδιάς από τους οποίους 11 με συστήματα υποστήριξης της καρδιάς.