Δωρεάν τοκετοί για ανασφάλιστες μετανάστριες και φροντίδα των κακοποιημένων γυναικών

  • Iatropedia
Θέματα οικογενειακού προγραμματισμού, δωρεάν τοκετών για τις μετανάστριες και τις άνεργες γυναίκες αλλά και θέματα και αντισύλληψης, ήταν στην ατζέντα της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, με την γενική γραμματέα Ισότητας, Φωτεινή Κούβελα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικαιροποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων και περιείχε επίσης θε΄ματα που αφορούν στην ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων για δωρεάν τοκετούς αστέγων, ανέργων και μεταναστριών.

Επίσης, προτάθηκε η πανελλαδική και συνεχής ενημέρωση για την αντισύλληψη και η ενσωμάτωση των Κέντρων Οικογενειακού Προγραμματισμού στα Κέντρα Υγείας.

Η κ. Κούβελα έθεσε επίσης θέμα κακοποιημένων γυναικών που προσφεύγουν στα νοσοκομεία, και πρότεινε να προχωρήσει το υπουργείο σε εκπαίδευση των επαγγελματιών Υγείας και Πρόνοιας, ώστε να αναγνωρίζουν τις κακοποιημένες γυναίκες και να συμβάλλουν στην αξιολόγηση της επικινδυνότητας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε την γενική γραμματέα Ισότητας ότι το νέο πόρισμα για τη Δημόσια Υγεία θα περιλαμβάνει πολλές από τις προτάσεις…