Δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών για γονείς στην Αθήνα

  • Ρούλα Τσουλέα
σεμινάριο
Στο σεμινάριο έμπειροι διασώστες και ναυαγοσώστες θα ενημερώσουν τους γονείς για τις βασικές πρώτες βοήθειες που πρέπει να γνωρίζουν ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών με τίτλο ««Πρώτες βοήθειες για παιδιά: Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς»  θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022  το απόγευμα στο Σεράφειο Κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων (Λ. Πειραιώς 160).

Το σεμινάριο συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων και το infokids.gr. Θα πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυαγοσωστικής Lifeguard Hellas και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Σπύρο Μητριτσάκη, εκπαιδευτή στον Αμερικάνικο Ερυθρό Σταυρό και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι διασώστες θα ενημερώσουν τους γονείς και θα τους επιδείξουν τις βασικές πρώτες βοήθειες που πρέπει να γνωρίζουν. Μεταξύ άλλων θα τους ενημερώσουν για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που το παιδί:

  • Πέσει και χτυπήσει. Ποια είναι η σωστή περιποίηση μιας πληγής και τι χειρισμό χρειάζεται ένα κάταγμα
  • Κινδυνεύσει από πνιγμό στο νερό (θάλασσα, πισίνα κ.λπ.) ή καταπίνοντας ένα μικρό αντικείμενο που φράσσει τους αεραγωγούς του
  • Δεχτεί τσίμπημα από μέδουσα/τσούχτρα, αχινό, φίδι, σκορπιό
  • Υποστεί ηλίαση, θερμοπληξία, έγκαυμα

Το κομμάτι της Ναυαγοσωστικής θα παρουσιαστεί ζωντανά από τον κ. Μητριτσάκη μέσα στην πισίνα. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση, κατά την οποία οι διασώστες θα απαντήσουν σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των γονέων.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Απαιτείται, ωστόσο, κράτηση με δήλωση συμμετοχής στη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κάνουν τηλεφωνική κράτηση, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, Προαγωγής Υγείας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων. Το τηλέφωνο είναι 210-2015510 (εσωτ: 119 και 120). Ώρες επικοινωνίας: 8.30′ π.μ. έως και 14.00′ μ.μ.

Οι κρατήσεις θέσεων θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας, έως εξαντλήσεως της διαθεσιμότητας. Το σεμινάριο θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουνίου 2022.