Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του προστάτη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Προληπτικό έλεγχο του προστάτη για άνδρες άνω των 50 ετών, προσφέρει το θεραπευτήριο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής του ευθύνης, από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, έως και την Παρασκευή 24 του μήνα. Ο έλεγχος είναι δωρεάν και περιλαμβάνει υπέρηχο του προστάτη καθώς και εξέταση PSI.

Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στα τηλέφωνα 2104809150-160, από 10 το πρωί μέχρι 3 το απόγευμα.

Ο προστάτης είναι ένας από τους σημαντικότερους αδένες στον οργανισμό των ανδρών. Βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και έχει σχήμα και μέγεθος κάστανου. Ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός για τη διαδικασία της γονιμοποίησης. Παρέχει ένα μέρος του υγρού που είναι απαραίτητο για την εκσπερμάτιση, ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζει το σπέρμα με απαραίτητες θρεπτικές ουσίες.
Ο καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται συνήθως στις μεγάλες ηλικίες και είναι ο πρώτος σε συχνότητα καρκίνος στους άνδρες των δυτικών κοινωνιών και αποτελεί τη δεύτερη μετά τον καρκίνο του πνεύμονα, αιτία θανάτου από νεοπλασματική νόσο.

Στην Ευρώπη το 7% του πληθυσμού άνω των 50 ετών θα εμφανίσει καρκίνο και μόνο το 1,3% θα πεθάνει από αυτό. Συνολικά σε όλο τον κόσμο θα πεθάνει ένας στους εκατό ασθενείς, από καρκίνο.
Στην χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας αντιστοιχεί στο 13% του συνόλου των καρκίνων.

Σήμερα υπάρχουν θεραπείες αποτελεσματικές για την αντιμετώπιση της νόσου όταν εντοπίζεται σε πρώιμα στάδια και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητες οι προληπτικές εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν