Δωρεάν φυσικοθεραπείες για μια εβδομάδα

  • Iatropedia
Με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας οι φυσικοθεραπευτές από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, τα ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας σε όλη τη χώρα θα παρέχουν σε όσους ασθενείς επιθυμούν δωρεάν μία συνεδρία φυσικοθεραπευτικής εξέτασης και αξιολόγησης.

Εξάλλου στο μήνυμα του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) αφού επισημαίνει πως η κίνηση και η άσκηση είναι θεμελιώδεις παράμετροι για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή ανεξάρτητα από την ηλικία αναφέρει πως η μειωμένη κινητικότητα και η ελλιπής σωματική δραστηριότητα είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου που οδηγούν σε καρδιακά νοσήματα, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη και καρκίνο παγκοσμίως και έχει ορίσει την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας ως προτεραιότητα για την υγεία.

Κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, οι Φυσικοθεραπευτές ανά τον κόσμο εορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας και εφιστούν την προσοχή του κοινού στην συμβολή του επαγγέλματος στην υγεία των ασθενών σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο.

Φέτος το μήνυμα τους αναφέρει πως παραμένοντας κινητικά δραστήριος επενδύεις για το μέλλον, ανεξάρτητα από την ηλικία. Θέλουμε τους ανθρώπους «κινητικά υγιείς και δραστήριους για το μέλλον».

Στην Ελλάδα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (www.psf.org.gr) ξεκινά μια σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης της συμβολής της φυσικοθεραπείας σε όλη τη χώρα, που θα ξεκινήσουν αύριο Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και θα κορυφωθούν την επόμενη Παρασκευή 13 του μήνα.

Συγκεκριμένα:

Αύριο στις πρωτεύουσες νομών όπου εδρεύουν Περιφερειακά Τμήματα του Π.Σ.Φ. θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού για το ρόλο της φυσικοθεραπείας στην κινητική υγεία.

Από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, τα ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας σε όλη τη χώρα θα δέχονται τους πολίτες χωρίς αντίτιμο για μία συνεδρία φυσικοθεραπευτικής εξέτασης και αξιολόγησης.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, από τις 9.00 μέχρι τις 17.00, στην Πλατεία Κοραή (σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο), στην Αθήνα, φυσικοθεραπευτές του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής θα δεχόμαστε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και θα παρέχουμε συμβουλές σε πολίτες για οποιοδήποτε θέμα αρμοδιότητάς μας τους απασχολεί, με επικέντρωση στις εξής παθολογίες:

Αξιολόγηση για τον έλεγχο σκολίωσης σε παιδιά και εφήβους

Αξιολόγηση κινδύνου πτώσεων σε πολίτες άνω των 65 ετών

Παροχή ενημέρωσης και συμβουλών για τη γυναικολογική ακράτεια

Καταλήγοντας τα μέλη του συλλόγου επισημαίνουν πως η Φυσικοθεραπεία με τις παρεμβάσεις της, αποτελεί σημαντικότατη παράμετρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συμβάλλει τα μέγιστα στην πρόληψη και αντιμετώπιση του μυοσκελετικού πόνου και της κινητικής δυσλειτουργίας, προάγει τη φυσική αποκατάσταση, μειώνει τη φαρμακευτική δαπάνη και βελτιώνει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Αυτές τις ημέρες, ρωτήστε μας για το πρόβλημά σας, ελάτε να σας συμβουλέψουμε…

Γνωρίστε τη φυσικοθεραπεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι να φάτε για να φύγει η νύστα

Ποιες αρρώστιες μεταδίδει ο κάδος του πλυντηρίου;

Άλλαξε χρώμα ιδιότητες και κατέκτησε την Αμερική

Πότε οι γυναίκες θέλουν σεξ Έρευνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν