Δωρεάν φάρμακα για τους κατοίκους της ακριτικής Χάλκης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δωρεάν θα παίρνουν τα φάρμακα τους στο εξής οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού της Χάλκης, με τη συνδρομή της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα, του Συλλόγου Φαρμακοποιών Δωδεκανήσου και του Δήμου Χάλκης.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Χάλκης, η προσκόμιση των συνταγών θα γίνεται στο Δημαρχείο και θα στέλνονται στον Σύλλογο Φαρμακοποιών Δωδεκανήσου ή στο φαρμακείο που θα ορίζει κάθε φορά ο Σύλλογος. Εκεί θα εκτελούνται οι συνταγές και θα αποστέλλονται τα φάρμακα στον δήμο, σε ατομική συσκευασία. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα παραλαμβάνουν από το δημαρχείο τα φάρμακά τους δωρεάν, αφού η συμμετοχή του κάθε ασφαλισμένου για την παροχή των φαρμάκων του θα καλύπτεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Αυτό θα γίνεται κάθε μήνα, αρχής δεδομένης από τον Μάρτιο.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για την ευγενική προσφορά τους προς τους κατοίκους της Χάλκης. Επίσης, θέλω να εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες μου στον Σύλλογο Φαρμακοποιών Δωδεκανήσου για την άμεση και αμέριστη συμπαράσταση» αναφέρει, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Χάλκης, Μ. Πατρός.