Δωρεάν εξετάσεις με το σταγονόμετρο στους ανασφάλιστους! Οργισμένοι οι γιατροί

  • Iatropedia
Για δωρεάν «εισιτήρια» της ντροπής από το υπουργείο Υγείας σε ανασφάλιστους πολίτες κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας που καταγγέλλει τους υπευθύνους ότι κοροιδέυουν τυς άπορους πολίτες «πουλώντας» δήθεν δωρεάν εξετάσεις με χρήματα του ΕΣΠΑ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Άλλο ένα παιχνίδι σε βάρος των χιλιάδων ανέργων και ανασφάλιστων ασθενών φαίνεται ότι παίζει η κυβέρνηση καθώς το περιβόητο πρόγραμμα δωρεάν εισιτήρια στο ΕΣΥ για εξετάσεις σε 200.000 ανασφάλιστους πολίτες αποδεικνύεται φούσκα.

Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ), «το «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» για ανασφάλιστους πολίτες αποτελεί όνειδος για την σημερινή ιατρική πραγματικότητα».

Και αυτό διότι το υπουργείο υγείας δίνει το δικαίωμα στους ανασφάλιστους να πραγματοποιήσουν δωρεάν μόλις 2-3 κλινικές εξετάσεις καθώς και έναν περιορισμένο εργαστηριακό έλεγχο. Όλα αυτά μάλιστα οι 200.000 ανασφάλιστοι θα μπορούν να τα πραγματοποιήσουν μόλις σε διάστημα 4 μηνών.

Ο ΙΣΑ μιλά για κοροϊδία αλλά και για μια παροχή που προκαλεί τον ιατρικό κόσμο καθώς όπως λέει: «χιλιάδες γιατροί σε όλη την Ελλάδα εξετάζουν εθελοντικά δεκάδες φορές τους ανασφάλιστους και τους αναξιοπαθούντες αρρώστους σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κοινωνικό Ιατρείο, σε κάθε δήμο, παντού, τι θα προσφέρει η δυνατότητα 3 ιατρικών επισκέψεων κλινικής εξέτασης από το βάουτσερ του Υπουργείου;»

Να σημειωθεί ότι το περιβόητο δωρεάν εισιτήριο θα δοθεί για τα έτη 2013 και 2014 σε 200.000 ανασφάλιστους ασθενείς όταν η ανεργία έχει αγγίξει πια το 27%. Μάλιστα η υλοποίησή του πρόκειται και να καθυστερήσει καθώς δεν προβλέπεται πριν τον Ιούνιο, όταν θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν καλλυντικά και βιταμίνες πάνε …σούπερ μάρκετ! Συσπειρώνονται οι φαρμακοποιοί

Μεταμοσχεύσεις χωρίς φάρμακα; Τι είπε ο διάσημος γιατρός που είχε χειρουργήσει το Χριστόδουλο

Ηλεκτρονικό σύστημα για …ηλεκτρονική κατάρρευση! Γιατί ταλαιπωρούνται οι διαβητικοί για να πάρουν αναλώσιμα;

Εσείς τι ώρα τρώτε βραδινό;

Πως να επιλέξετε αντηλιακό- οι επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα (Μέρος 2ο)

Δεν ήταν συναχωμένος. Από τη μύτη του έσταζε ο εγκέφαλος του. ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν