Δωρεάν εξετάσεις αλλά με καθυστέρηση για ανασφάλιστους! Γιατί αργεί το «εισιτήριο»

  • Iatropedia
Αργεί για άλλη μια φορά το υπουργείο Υγείας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του καθώς το δωρεάν εισιτήριο για 3 μόνο ιατρικές πράξεις στο ΕΣΥ θα δοθεί τελικά έως τα μέσα Ιουνίου. Βεβαίως επρόκειτο να δοθεί πολύ νωρίτερα...Πως θα το αποκτήσουν οι ανασφάλιστοι

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα πρέπει τελικά να περιμένουν οι άνεργοι και ανασφάλιστοι για να πάρουν το εισιτήριο για τρεις δωρεάν εξετάσεις στο σύστημα Υγείας. Ένα εισιτήριο που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. Αλλά και πάλι δίνεται με καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο δυσκολίες στο λογισμικό που θα εφαρμοσθεί από το Πολυτεχνείο είναι ο λόγος της καθυστέρησης ενώ το αργότερα έως τα μέσα Ιουνίου θα έχει κατανεμηθεί στους δικαιούχους. Στόχος είναι να δοθεί τόσο μέσα από τα ΚΕΠ όσο και μέσω ίντερνετ ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι ανασφάλιστοι.

Τώρα τι δυνατότητες δίνονται ….Το υπουργείο υγείας δίνει το δικαίωμα στους ανασφάλιστους να πραγματοποιήσουν δωρεάν μόλις 2-3 κλινικές εξετάσεις καθώς και έναν περιορισμένο εργαστηριακό έλεγχο. Όλα αυτά μάλιστα οι 200.000 ανασφάλιστοι θα μπορούν να τα πραγματοποιήσουν μόλις σε διάστημα 4 μηνών.

Στο μεταξύ σε ικανοποιητικό σημείο φαίνεται πως βρίσκεται η απορροφητικότητα του τρέχοντος ΕΣΠΑ, καθώς μέχρι τα τέλη Απριλίου έφθανε στο 57,6% – 7,5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το ευρωπαϊκό μέσο όρο, τοποθετώντας την Ελλάδα στην 8η θέση.

Οπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας σε ημερίδα για το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης του τομέα Υγείας για 2014-2020, εξασφαλίστηκαν 100 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι υπάρχει πολιτική βούληση για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας, ώστε να ανταγωνιστών αντίστοιχες γειτονικών χωρών.

Βασικός στόχος η εκ βάθρων αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, με προτεραιότητα στην ψηφιακή διασύνδεση αλλά και επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό. «Μπορούμε καλύτερα από όλους», είπε χαρακτηριστικά ο Υπ. Υγείας, προσθέτοντας πως ο κάθε δημόσιος λειτουργός οφείλει να εργάζεται με ευθύνη, συνέπεια, πειθαρχία και αποτελεσματικότητα. «Η απαίτηση για θυσίες αφορά σε όλους τους λαούς της Ευρώπης”, είπε ο κ. Λυκουρέντζος και τόνισε πως οφείλουμε να ξεπεράσουμε διχασμούς και άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για θεραπεία στο εξωτερικό ο 12χρονος Ρώσος! Τι ενόχλησε τη μητέρα του

Ελληνική απόβαση στην Κίνα! Τεχνογνωσία και φάρμακα στην Αν.Ασία

Από κόσκινο και πάλι οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία! Πότε θα ανακοινωθούν τα ονόματα

Τα φάρμακα που ρίχνουν τη χοληστερίνη καταστρέφουν το συκώτι;

Για ποιους λόγους το ίντερνετ, απομονώνει τους ανθρώπους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν