Δωρεά στην Α΄Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης από Σύλλογο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
'Eναν σύγχρονο βίντεο-εγκεφαλογράφο απέκτησε πρόσφατα το Εργαστήριο Νευροφυσιολογίας του Κέντρου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής "Απόστολος Φωκάς" της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, χάρη σε δωρεά στην οποία προχώρησε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, στηρίζοντας το έργο του Συλλόγου "Θερμαΐδες" για την ανάγκη προσφοράς εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, σε συνεργασία με το Παράρτημα Θεσσαλονίκης Θερμαΐδες, της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, προχώρησε στη συγχρηματοδότηση και την κάλυψη σημαντικού μέρους του κόστους του εξοπλισμού, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών για την άμεση διάγνωση και αντιμετώπιση σοβαρών νευροαναπτυξιακών παθήσεων νεογνών, βρεφών, παιδιών και εφήβων.

«Σκοπός μέσα από κάθε μας δράση, είναι να βοηθάμε στην πράξη τους ανθρώπους εκείνους, που έχουν πραγματικά ανάγκη, διασφαλίζοντας ότι με όσα μέσα διαθέτουμε μπορούμε να κάνουμε τη ζωή τους, την καθημερινότητά τους καλύτερη. Το να είσαι αλληλέγγυος δεν είναι δεδομένο. Είναι ευτυχία να μπορούμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, να μεγαλώνουμε την αγκαλιά μας, καλωσορίζοντας ανθρώπους που αγαπούν να προσφέρουν και που έχουν μάθει να ακούν, ανταποκρινόμενοι με θέρμη και καλοσύνη σε κάθε ανάγκη των συνανθρώπων μας. Οι άνθρωποι του Συλλόγου Θερμαΐδες κάνουν πράξη την αλληλεγγύη και πραγματοποιούν πολύτιμο έργο.

Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ του Ιπποκράτειου. Είναι σημαντικό να παραμένουμε ενεργοί ακροατές για να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των ανθρώπων που υπάρχουν δίπλα μας. Αυτή παραμένει από την ίδρυσή μας, βασική μας προτεραιότητα: να είμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονταϊ» αναφέρει ο πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, Νικόλαος Πέντζος.

Το δίκτυο

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε τος 2013 και αποτελεί σύμπραξη των σημαντικότερων φορέων της πόλης της Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Σκοπός του Δικτύου είναι να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ επιχειρήσεων και κοινωνίας, καθώς επίσης και η ενθάρρυνση της συμμετοχής των επιχειρήσεων για την υποστήριξη ατόμων, ομάδων, φιλανθρωπικών σωματείων, οργανώσεων και συναφών φορέων, παρέχοντας υλικά αγαθά ή/και υπηρεσίες σε περισσότερα από 90 ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας.