Δώρα Χρυσικού: Τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής μου ζω με 3μηνα

  • Ρούλα Τσουλέα
Χρυσικού
Η ηθοποιός μίλησε για τη ζωή της μετά τη διάγνωση με καρκίνο των ωοθηκών και την θεραπεία που έκανε.

Για το πώς άλλαξε η ζωή της ο καρκίνος των ωοθηκών, με τον οποίο διαγνώσθηκε το 2021, μίλησε η γνωστή ηθοποιός Δώρα Χρυσικού. Όπως είπε, πέρασαν ήδη δύο χρόνια αλλά για τα επόμενα τρία πρέπει να συνεχίσει τις τακτικές εξετάσεις της.

«Αν κάτι μού στέρησε ο καρκίνος, είναι η δυνατότητα να κάνω μεγαλεπήβολα και μακροπρόθεσμα όνειρα και σχέδια», είπε στο περιοδικό Vita.

«Αν το καλοκαίρι σκεφτώ, π.χ., ότι τα Χριστούγεννα θα ήθελα να πάω ένα ταξίδι, δεν θα κλείσω εκείνη τη στιγμή τα εισιτήρια. Θα έχω στο πίσω μέρος του μυαλό μου ότι τον Οκτώβριο είναι οι εξετάσεις του 3μήνου μου. Οπότε πρέπει πρώτα να βεβαιωθώ ότι όλα βαίνουν καλώς», εξομολογήθηκε η Αρετή από την τηλεοπτική σειρά «Γη της Ελιάς».

«Αυτά τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής μου ζω με τρίμηνα. Σαν να παίρνω το “ελευθέρας” και την επιβράβευση ότι προχωρώ κανονικά», πρόσθεσε.

Η κυρία Χρυσικού περιέγραψε τις εναλλαγές των συναισθημάτων μετά τη διάγνωση αλλά και την «συγκρατημένη αισιοδοξία» της.

«Όσο απομακρύνεσαι χρονικά από τη νόσο και πλησιάζεις την πολυπόθητη πενταετία, που σύμφωνα με τους γιατρούς αποτελεί ένα χρονικό όριο ασφαλείας για τυχόν υποτροπή, νιώθεις όλο και πιο πολύ τη ζωή να νικάει και τον φόβο να συρρικνώνεται. Εγώ έχω όμως ακόμα 3 χρόνια μπροστά μου. Γι’ αυτό και παραμένω φειδωλά και συγκρατημένα αισιόδοξη. Δεν ζω δηλαδή ως άρρωστη, αλλά ως υγιής που απλώς ελέγχεται συχνά», εξήγησε.

«Έχω περάσει απ’ όλα τα στάδια»

Η κυρία Χρυσικού επισήμανε πως «η αποδοχή του καρκίνου δεν είναι μια γραμμική διαδικασία. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια έχω περάσει από όλα τα στάδια: μεγάλης δύναμης και αισιοδοξίας αλλά και κατάρρευσης, θλίψης, θυμού, αμέτρητων “γιατί”, φόβου που σε παραλύει, κούρασης και πολλών άλλων καταστάσεων και συναισθημάτων».

Και κατέληξε: «Αν μου έλεγε κανείς πριν από πέντε χρόνια ότι στα 44 μου θα αρρώσταινα, θα έλεγα ότι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

Η κυρία Χρυσικού είχε διαγνωστεί με ορώδη καρκίνο των ωοθηκών, για τον οποίο χρειάσθηκε ολική υστερεκτομή (αφαίρεση μήτρας, ωοθηκών και σαλπίγγων). Στη συνέχεια έκανε χημειοθεραπεία και ύστερα για δύο χρόνια ανοσοθεραπεία.

Φωτογραφία: iStock