«Δωμάτιο Απόδρασης» στο Διαβητικό Χωριό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Novο Νοrdisk Ελλάς, έδωσε το παρών στο «Διαβητικό Χωριό» που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) με σκοπό την ενημέρωση, εκπαίδευση και πρόληψη των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά και του γενικότερου πληθυσμού.

Το «Διαβητικό» Χωριό άνοιξε τις πύλες του στις 4 και 5 Νοεμβρίου στην πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα και ήμασταν εκεί με το «Δωμάτιο Απόδρασης» (Εscaperoom) για το Διαβήτη, ένα παιγνίδι ανακάλυψης για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Στόχος μας η ενημέρωση με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο όσον αφορά τις αρχές της σωστής διατροφής, για την πρόληψη του Διαβήτη. Κάθε γρίφος που έπρεπε να λυθεί ήταν και ένα βήμα γνώσης πιο κοντά στην πρόληψη του Διαβήτη, με τελικό στόχο την καλύτερη οχύρωση απέναντι στην ασθένεια.

Με τη συμμετοχή στο παιχνίδι αναπτύσσεται η συνεργασία, ηπαρατηρητικότητα, η δημιουργική σκέψη και η συνδυαστική λογική. Μέσα από μια ιστορία μυστηρίου καλούνται να βρουν και να αποφύγουν τις λανθασμένες ενέργειες και αποφάσεις και τελικά, να αποτρέψουν την εμφάνιση του Διαβήτη.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου δήλωσε:

«Αποτελεί διαχρονικό μας στόχο η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Το μήνυμά μας είναι απλό αλλά σημαντικό και έχει δύο κατευθύνσεις:Ο Διαβήτης τύπου 2 μπορεί να προληφθεί. Η καλή ρύθμιση του Διαβήτη είναι απαραίτητη για μια καλή ποιότητα ζωής».

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Ελλάς κα Μ. Καραγεώργου δήλωσε:

«Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε την πρόληψη και να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση στο Διαβήτη. Θα συνεχίσουμε μέσα στο 2017 να εντείνουμε τις προσπάθειες μας τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στους θεσμούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί προληπτικά και αποτελεσματικά η πανδημία της εποχής μας που ονομάζεται Διαβήτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν