Δωμάτια 3 ευρώ!! για τους άστεγους

  • Iatropedia
Περίπου 500.000 ευρώ αναμένεται να διατεθούν τις επόμενες ημέρες στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φροντίσουν για τη διαμονή των χιλιάδων αστέγων που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της κρίσης.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, τις επόμενες ημέρες θα δοθούν 400.000 ευρώ στο Δήμο Αθηναίων, 100.000 ευρώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ θα δοθούν και 300.000 ευρώ στην Αρχιεπισκοπή για σίτιση, προκειμένου να προχωρήσουν στις πρώτες άμεσες παρεμβάσεις υποστήριξης στέγασης. Μάλιστα όπως επεσήμανε ο υφυπουργός αναμένεται να αναζητηθούν και φτηνά ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας τα οποία με ένα χαμηλό μίσθωμα (ακόμη και 3 ευρώ) θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν άστεγους.

Πάντως με βάση πολύ παλαιότερους υπολογισμούς, οι άστεγοι έφθαναν τους 20.000, ενώ τώρα όπως υπολογίζεται, ο αριθμός μπορεί και να έχει διπλασιαστεί. Να σημειωθεί ότι ότι με ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις, θα γίνει καταγραφή αλλά και κατηγοριοποίηση των άστεγων που έχουν δημιουργηθεί λόγω τρόικας, ώστε να μπορεί να δοθεί και η κατάλληλη βοήθεια.