«Δολοφονική πρόθεση» βλέπουν τα μέλη της ΕΙΝΑΠ στην εκτόξευση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την αστυνομική βία που υπέστησαν κατά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προ της ψήφισης του νομοσχεδίου το περασμένο ΣΚ, στηλιτεύουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΕΙΝΑΠ τονίζοντας ότι η βία των ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος οδήγησε πολλούς στα νοσοκομεία με σοβαρούς τραυματισμούς.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:

Κοινοποίηση: Διοικητές 1ης και 2ης Υ.Πε.
Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά
3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ

Αθήνα, 10/05/16

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει το όργιο αστυνομικής βίας και κρατικής τρομοκρατίας που κλιμακώθηκε ειδικά το τελευταίο τριήμερο, με αφορμή τις λαϊκές-εργατικές κινητοποιήσεις ενάντια στον «ασφαληστρικό» νόμο που ψήφισε στη βουλή την Κυριακή 08/05/16 η κυβερνητική πλειοψηφία. Χαρακτηριστικά, την Παρασκευή είχαμε επίδειξη αστυνομικής βίας ενάντια σε απεργούς, σε διάφορα σημεία της χώρας, καθώς και προσαγωγές (πχ οικοδόμους που περιφρουρούσαν την απεργία σε κατασκευαστικές μονάδες).

Το αποκορύφωμα όμως ήταν η απρόκλητη επίθεση ενάντια στη μαζική συγκέντρωση στη λεωφόρο Αμαλίας, με επίθεση των ΜΑΤ, ανελέητο ξυλοκόπημα και βολές δακρυγόνων απευθείας κατακέφαλα σε διαδηλωτές, αρκετοί από τους οποίους διακομίστηκαν τραυματίες στα νοσοκομεία.

Θέλουμε να τονίσουμε πως ειδικά η απευθείας βολή – εκτόξευση κανίστρων δακρυγόνων ενάντια σε πλήθος υποκρύπτει σαφέστατα δολοφονική πρόθεση, όπως είναι διεθνώς γνωστό και από ιατρικές εκτιμήσεις αλλά και από τραγικά συμβάντα θανάτων.

Η κλιμάκωση αυτή του κρατικού αυταρχισμού έχει σαφέστατα σχέση με τον καταστροφικό χαρακτήρα των κυβερνητικών μνημονιακών μέτρων, που υπαγορεύονται από το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Αποτελεί συνέχεια μιας σειράς σχετικών άκρως ανησυχητικών συμβάντων του τελευταίου διαστήματος (κοινές επιθέσεις από ομάδες αστυνομικών των ΜΑΤ μαζί με υπόδικους χρυσαυγίτες ενάντια σε αντιφασίστες διαδηλωτές, εισβολή αστυνομικών σε σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων και συλλογικοτήτων, επίσημα αστυνομικά έγγραφα που μιλούν για «φωτογραφίες σεσημασμένων μελών» πολιτικών οργανώσεων κλπ).

Φαντάζουν υποκριτικές οι ανακοινώσεις από την ηγεσία της ΕΛΑΣ σε παρόμοια συμβάντα περί «έρευνας» κλπ, γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως τέτοιες «έρευνες» δεν καταλήγουν πουθενά, και εντέλλονται μόνο για τα προσχήματα.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα αυτόν τον κατήφορο αυταρχισμού.
Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό να πρωτοστατήσουν με αποφασιστικότητα στην υπεράσπιση των αυτονόητων δημοκρατικών δικαιωμάτων και να μην υποκύψουν στην προσπάθεια τρομοκράτησης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ              ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΑΧΑΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν