Δείτε το μενού που » χτυπά»τον πονοκέφαλο!

  • Iatropedia
Ο πονοκέφαλος είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που δεν αφήνει σε ησυχία τους πάσχοντες. Δείτε ποιες είναι οι τροφές που χτυπούν τον πονοκέφαλο

Πιείτε γάλα

Η αφυδάτωση αποτελεί την κυριότερη αιτία που πυροδοτεί τον πονοκέφαλο. Το γάλα ενισχύει την ενυδάτωση ενώ σύμφωνα με έρευνες, η χαμηλή πρόσληψη γαλακτοκομικών φαίνεται ότι συνδέεται με τη συχνότερη εμφάνιση ημικρανιών.

Πεπόνι

Τα φρέσκα φρούτα είναι πλούσια σε νερό και κάλιο. Ιδιαιτέρα το πεπόνι περιέχει 10 mg μαγνήσιο ανά φέτα, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 2,5% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Παράλληλα, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι το πεπόνι διατηρεί σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Λιπαρά ψάρια

Οι τροφές που περιέχουν φυλλικό οξύ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (και συγκεκριμένα Β6 και Β12) μπορούν να σας απαλλάξουν από τις ημικρανίες.

Παράλληλα τα λιπαρά ψάρια διαθέτουν Ω-3 λιπαρά οξέα, γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους, τα οποία ενισχύουν την παραγωγή ουσιών που, με τη σειρά τους μειώνουν την αυξημένη ευαισθησία στον πόνο.

Κεράσια

Τα κεράσια περιέχουν νιτρικό οξείδιο, μια χημική ένωση που ελέγχει τη ροή του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία και τη χαλάρωση ή διαστολή τους. Έτσι, προάγει τη μεγαλύτερη ροή αίματος στον οργανισμό και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης πονοκεφάλο

Τροφές με μαγνήσιο

Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο μπορεί να νικήσουν τον πονοκέφαλο. Βάλτε στο πιάτο σας τις μπανάνες, τα αμύγδαλα, το αβοκάντο, το βερίκοκο και το σπανάκι.

πηγη www.spirossoulis.com