Δείτε την ασθένεια που “κρύβεται” στον επίμονο βήχα

  • Iatropedia
Εάν έχετε ένα κρυολόγημα που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ή αν έχετε επίμονο βήχα, είναι πιθανό να έχετε βρογχίτιδα χωρίς να το γνωρίζετε και θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό.

Ο δρ Khalilah Babino, επίκουρος καθηγητής οικογενειακής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Loyola στο Σικάγο Stritch της Ιατρικής Σχολής, υποστηρίζει ότι οι περιπτώσεις βρογχίτιδας έχουν αυξηθεί σε συχνότητα τα τελευταία χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες περιπτώσεις προκαλούνται από τον ιό του κοινού κρυολογήματος ή της γρίπης, η βρογχίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως η πνευμονία, οι οποίες απαιτούν σοβαρή ιατρική αγωγή.

Τα συμπτώματα της βρογχίτιδας -μια σοβαρή διαταραχή του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος- περιλαμβάνουν πυρετό, ρίγη, συμφόρηση στο στήθος και βήχα με φλέματα, ο οποίος διαρκεί περισσότερο από πέντε ημέρες. Μερικοί άνθρωποι εκδηλώνουν πιο σοβαρά συμπτώματα, όπως πόνο στο στήθος, δύσπνοια και συριγμό.

“Ο βήχας μπορεί να διαρκέσει δύο έως τρεις εβδομάδες και θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη μιας πιο σοβαρής κατάστασης. Αν τα συμπτώματα επιμένουν για περισσότερο από 7 έως 10 ημέρες ή αν αρχίζουν να χειροτερεύουν, αντί να υποχωρούν, επισκεφθείτε το γιατρό σας”, σχολιάζει ο δρ Babino.

Η θεραπεία περιλαμβάνει ανάπαυση, υγρά, έναν υγραντήρα για την βελτίωση της ατμόσφαιρας στον χώρο, αντιπυρετικά και αντιβηχικά φάρμακα.

http://www.health24.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι να κάνετε για να ηρεμήσετε από τον επίμονο βήχα

Πως προειδοποιεί η βρογχίτιδα;