Δείτε τη δίαιτα για δυνατό μυαλό

  • Iatropedia
Όταν νιώθετε ότι το μυαλό σας παγώνει τότε το να εκτελέστε οποιοδήποτε εργασία φαντάζει άθλος του Ηρακλή Τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήστε το μυαλό σας σε φόρμα Μπορείτε να το καταφέρετε επιλέγοντας τις σωστές τροφές

Έχει βρεθεί ότι ορισμένες ουσίες, όπως η καφεΐνη, μπορεί να βοηθήσει στην συγκέντρωση. Προσοχή στην δοσολογία αφού η υπερ κατανάλωση είναι δυνατόν να προκαλέσει νευρικότητα και ανησυχία.

Η ζάχαρη που λαμβάνεται από τα τρόφιμα είναι το καύσιμο του εγκεφάλου. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι η κατανάλωση ενός γλυκού αμέσως μετά βελτιώσει τη μνήμη και τη σκέψη.

Φάτε πρωινό

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πρωινού μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και την συγκέντρωση. Βάλτε στο πρωινό σας δημητριακά ολικής αλέσεως που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, γαλακτοκομικά και φρούτα. Προσοχή όμως αφού οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το πρωινό που έχει πολλές θερμίδες εμποδίζει τη συγκέντρωση.

Ψάρια

Τα ψάρι είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και κρατούν το κλειδί για την υγεία του εγκεφάλου ενώ διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην ενίσχυση της μνήμης, ειδικά καθώς γερνάμε.

Επίσης οι ξηροί καρποί αλλά και η μαύρη σοκολάτα έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που ενισχύουν το μυαλό.

πηγήwww.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πως το διάβασμα προστατεύει την υγεία μας