Δείτε τι αφαιρούν από το στομάχι ασθενών χειρουργοί!

  • Iatropedia
Ό,τι μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους αφαιρούν οι γιατροί μέσα από τα στομάχια των ασθενών τους. Κέρματα πιρούνια, κομμάτια από πλακάκια ακόμη και ...κλειδιά αυτοκινήτου. Όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο και ο πόνος από την κοιλιά δεν υποχωρεί με τίποτα τότε οι πάσχοντες απευθύνονται σε κάποιο γιατρό και στις επίμονες ερωτήσεις τους αν κατά λάθος κατάπιαν κάτι το αρνούνται.. μέχρι να γίνει η πρώτη ακτινογραφία που θα αποκαλύψει τα πάντα. Δείτε ορισμένες ακτινογραφίες με τα πιο περίεργα αντικείμενα που ανακάλυψαν οι γιατροί μέσα σε σώματα ασθενών.

μια μπάλα μαλλιών

Το επιστημονικό περιοδικό ''New England Journal of Medicine'' δημοσίευσε την περίπτωση μιας νεαρής κοπέλας μόλις 8 χρονών η οποία υπέφερε από έντονους πόνους στην κοιλιά ενώ έχανε συνεχώς βάρος.

Μετά από εξετάσεις στις οποίες την υπέβαλλαν οι θεράποντες ιατροί ανακάλυψαν στο στομάχι της μια μικρή μπάλα μαλλιών.

Η ασθενής μάλιστα παραδέχθηκε ότι είχε τη συνήθεια να τρώει τα μαλλιά της μια παθολογική κατάσταση που ονομάζεται trichophagia.

Τελικά η 18χρονη κοπέλα έλαβε εξιτήριο μετά από πέντε ημέρες και στη συνέχεια υπεβλήθει σε ψυχιατρική υποστήριξη. Μέσα σε ένα χρόνο, είχε ανακτήσει το βάρος της ενώ είχε σταματήσει να τρώει τα μαλλιά της.

20 κιβόλιθους

Ένα κορίτσι από την Κίνα, κατάπιε περισσότερους από 20 κυβόλιθους μετά από μια μεγάλη διαμάχη με το φίλο της. Αρχικά, σκέφτηκε πωςοι πέτρες θα αποβληθούν αλλά δυστυχώς παρέμειναν άθικτες μέσα στο σώμα της για τις επόμενες ημέρες.

Μετά από την επίσκεψη της στο νοσοκομείο και κάοντας μια ακτινογραφία, αποκαλύφθηκε το μέγεθος τους προβλήματος. Οι γιατροί κατάφεραν τελικά να αφαιρέσουν τις πέτρες.

μαγνητικό παιχνίδι

Αυτή η ακτινογραφία απεικονίζει το στομάχι ενός αγοριού το οποίο κατάπινε μαγνητικά κομμάτια από ένα τετράγωνο παιχνίδι ένα τη κάθε φορά. Όταν έφτασαν στο στομάχι του, τα κομμάτια κατάφεραν να επανασυνδεθούν.

μια παραμάνα, ένα κλειδί και ένα πιρούνι

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί όταν έβλεπαν τις παραπάνω ακτινογραφίες. Μέσα στο στομάχι των ασθενών τους βρέθηκαν μια παραπάνα, ένα κλειδί αλλλά και ένα πιρούνι.

μια πρίζα

Μυστήριο παραμένει πως μια ολόκληρη πρίζα κατέληξε στο στομάχι ενός ασθενούς.