Δείτε τα τοπ τρόφιμα που »χτυπούν» τον καρκίνο!

  • Iatropedia
Πολύτιμος σύμμαχος κατά του καρκίνου αποτελεί η υγιεινή διατροφή. Βάλτε στο πιάτο σας τρόφιμα που έιναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες και έχουν αποδεδειγμένα αντικαρκινική δράση.

Κανένα μεμονωμένο τρόφιμο δεν μπορεί να προλάβει τον καρκίνο, αλλά ο σωστός συνδυασμός των τροφίμων μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κατά τη διάρκεια των γευμάτων κρατήστε την ισορροπία: τα δύο τρίτα αν είναι φυτικά τρόφιμα και το ένα τρίτο ζωική πρωτεΐνη.

Καταπολέμήστε τον καρκίνο με χρώμα

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες ενώ μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Τρώτε μια χρωματική ποικιλία λαχανικών η οποία αποτελείται από σκούρο πράσινο χρώμα, κόκκινο και πορτοκαλί.

Το πρωινό που καταπολεμά τον καρκίνο

Το φυλλικό οξύ είναι μια σημαντική βιταμίνη Β που μπορεί να σας προστεύσει έναντι των καρκίνων του παχέος εντέρου, του ορθού και του μαστού. Μπορείτε να το βρείτε σε αφθονία στο πρωινό τραπέζι. Τα εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού και προϊόντα ολικής άλεσης αποτελούν καλές πηγές φυλλικού οξέος.

Τρόφιμα πλούσια σε φυλλικό οξύ

Άλλες καλές πηγές φυλλικού οξέος είναι τα σπαράγγια και τα αυγά. Μπορείτε επίσης να το βρείτε στα φασόλια, στους ηλιόσπορους και στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι ή μαρούλι.

Οι ντομάτες έχει βρεθεί ότι καταπολεμούν τον καρκίνο του προστάτη.

Το πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι, μπορεί να είναι ένας ισχυρός μαχητής του καρκίνου. Σε εργαστηριακές μελέτες, έχει βρεθεί ότι επιβραδύνει ή εμποδίζει την ανάπτυξη του καρκίνου στα κύτταρα του παχέος εντέρου, του ήπατος, του μαστού και του προστάτη.

πηγήhttp://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μηδενίστε τις πιθανότητες να εμφανίσετε καρκίνο! Τρικ υγείας

1 / 19

Επόμενος