Δείτε τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

  • Iatropedia
Οι περισσότεροι πόνοι δεν σηματοδοτούν κάτι σοβαρό, αλλά ορισμένα ύπουλα συμπτώματα θα πρέπει να ελέγχονται. Δείτε ένα γιατρό, εάν έχετε κάποιο από τα παρακάτω:

Αδυναμία στα χέρια και τα πόδια

Αν έχετε αδύναμα ή μούδιασμα στο χέρι , στο πόδι, ή στο πρόσωπο, μπορεί να είναι ένα σημάδι ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, ειδικά αν είναι από τη μία πλευρά του σώματός σας.

Επίσης αν δεν μπορείτε να κρατήσετε την ισορροπία σας, αισθάνεστε ζαλάδα, ή έχετε πρόβλημα με τα πόδια.

Πόνος στο στήθος

«Κάθε πόνος στο στήθος, ειδικά αν συνοδεύεται από εφίδρωση, πίεση, δύσπνοια, ή ναυτία, θα πρέπει να αξιολογηθεί από έναν γιατρό αμέσως,» λέει ο Shilpi Agarwal, γενικός γιατρός στην Ουάσιγκτον, DC.

Ο πόνος στο στήθος μπορεί να είναι ένα σημάδι των καρδιακών παθήσεων ή καρδιακής προσβολής.

Πόνο στο πίσω μέρος του ποδιού

Αυτό μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα ενός θρόμβου αίματος στο πόδι σας. Μπορεί να συμβεί αφού έχετε καθίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα: όπως σε ένα μακρύ ταξίδι αεροπλάνο, ή αν παραμείνατε στο κρεβάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αίμα στα ούρα

Αν έχετε αίμα στα ούρα σας και επίσης αισθάνεστε πολύ πόνο στα πλευρά σας ή στην πλάτη σας, μπορεί να έχετε πέτρες στα νεφρά.

Συριγμός

Τα αναπνευστικά προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται αμέσως. Αν έχετε συριγμό, ή ακούτε ένα σφύριγμα όταν αναπνέετε, δείτε το γιατρό σας.Η κατάσταση αυτή μπορεί να οφείλεται σε πνευμονία ή βρογχίτιδα

Ο γιατρός μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε ακτινογραφία.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν