Δείτε τα περίεργα γενετικά όργανα του ζωικού βασιλείου!

  • Iatropedia
Η διαιώνιση του είδους είναι σοβαρή υπόθεση. Η Μητέρα Φύση δεν θα μπορούσε να μην έχει φροντίσει να ..εξοπλίσει τα παιδιά της με όλα τα απαραίτητα προσόντα για την αναπαραγωγή τους. Από σεξουαλικά όργανα με πολλαπλά κεφάλια μέχρι ευμεγέθη αγκαθωτά πέη που εκτείνονται σε μήκος συχνά μεγαλύτερο από αυτό του ίδιου του οργανισμού. Δείτε σε φωτό και βίντεο τα πιο περίεργα και ενίοτε τρομακτικά γεννετικά όργανα του ζωικού βασιλείου του πλανήτη.

Αφρικανικός ελέφαντας

Ο ελέφαντας της Αφρικής είναι μόνο το μεγαλύτερο από όλα τα ζώα της γης που διαθέτει τα πιο πλούσια προσόντα. Στη φωτό ένας ελέφαντας που έχει βγάλει σε κοινή θέα τα υπερμεγέθη προσόντα του στο Εθνικό Πάρκο Kruger στη Νότια Αφρική.

οι…κεφαλές της έχιδνας

Ο μικρός ακανθώδης μυρμηγκοφάγος από την Αυστραλία έχει ένα πέος με τέσσερα διαφορετικά κεφάλια, από τα οποία εκκρίνει σπέρμα.

Ωστόσο κάθε φορά που ζευγαρώνει με το θηλυκό ταίρι του δεν χρησιμοποιεί και τα τέσσερα αλλά μόνο τα δύο κάθε φορά.

το πέος-τιρμπουσόν της πάπιας από την Αργεντινή

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα περισσότερα αρσενικά πουλιά δεν έχουν γεννετικά όργανα. Ορισμένα όμως όπως η πάπια λίμνης από την Αργεντινή φαίνεται ότι αναπληρώνουν όλα τα υπόλοιπα.

Το σχήμα των γεννετικών οργάνων της συγκεκριμένης πάπιας μοιάζει σαν τιρμπουσόν, ενώ το μήκος του ξεπερνά τα 43 εκατοστά. Ενδεικτικό είναι ότι η ίδια η πάπια έχει μήκος μικρότερο από 40 εκατοστά.

μικροσκοπικές και πανούργες

Αν και είναι μικροσκοπικές οι αρσενικές αράχνες αποσυνδέουν το γεννετικό τους όργανο ώστε να το εισάγουν στις θηλυκές για να τις γονιμοποιήσουν.

Έτσι μπορούν όχι μόνο να δραπετεύουν από τα πεινασμένα θηλυκά (που δεν το έχουν σε τίποτα να καταβροχθίσουν το αρσενικό αν πεινάνε) αλλά και να αποκρούουν τα άλλα αρσενικά που γλυκοκοιτάζουν το ταίρι τους…

με ..αγκάθια

Το ζευγάρωμα είναι ιδαίτερα οδυνηρό για τις θηλυκές τίγρεις. Δεν είναι μόνο που υφίστανται τα δαγκώματα αλλά και τα γεννετικά όργανα του αρσενικού διαθέτουν πάνω από 100 μικρά αγκάθια.

Δείτε στο βίντεο πως γίνεται η αναπαραγωγή με το αγκαθωτό πέος!

στρείδια ακορντεόν

Τα στρείδια διαθέτουν από τα πιο μακριά πέη στον κόσμο αναλογικά τουλάχιστον με το σώμα τους. Το όργανό τους, λοιπόν, ξετυλίγεται σαν ακορντεόν προκειμένου να φτάσει και να γονιμοποιήσει το θηλυκό.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία;

Ποιες μέθοδοι αντισύλληψης έχουν …ρίσκο;

Καταπολεμήστε τις ιώσεις… με αμύγδαλα!

Εγκυμοσύνη και Κατοικίδια: είναι υγιεινή συμβίωση;