Δείτε τα 10 σημάδια που δείχνουν πρόβλημα στο θυρεοειδή!

  • Iatropedia
Όταν ο θυερειδής αδένας δεν λειτουργεί σωστά τότε προκαλεί σοβαρα προβλήματα στη λευρουργία του οργανισμού.Προκαλεί σπάνια συμπτώματα στα πρώιμα στάδια, αλλά, με την πάροδο του χρόνου, ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως η παχυσαρκία, πόνος στις αρθρώσεις, υπογονιμότητα και καρδιακές παθήσεις.

Ο υποθυρεοειδισμός επηρεάζει τη φυσιολογική ισορροπία των χημικών αντιδράσεων στο σώμα σας.

Τα σημάδια και τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού ποικίλλουν, ανάλογα με τη σοβαρότητα της ανεπάρκειας ορμόνης. Αλλά σε γενικές γραμμές, όλα τα προβλήματα που έχουν την τάση να αναπτύσσονται αργά, συχνά επί σειρά ετών.

Κατά την πρώτη, μπορείτε να καταλάβετε ότι τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού, όπως κόπωση και αύξηση βάρους, ή μπορεί απλά να τις αποδίδουν σε γερνάει. Αλλά, όπως ο μεταβολισμός σας συνεχίζει να επιβραδύνει, μπορεί να αναπτύξουν πιο εμφανή σημάδια και τα συμπτώματα. Σημάδια υποθυρεοειδισμός και το σύμπτωμα μπορεί να περιλαμβάνουν:

Κούραση

Αυξημένη ευαισθησία στο κρύο

Δυσκοιλιότητα

Ξηρό δέρμα

Ανεξήγητη αύξηση του σωματικού βάρους

Πρησμένο πρόσωπο

Βραχνάδα

Μυϊκή αδυναμία

Αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα

Μυϊκοί πόνοι, τρυφερότητα και σκληρότητα

Πόνο, δυσκαμψία ή πρήξιμο στις αρθρώσεις σας

Βαρύτερο από το κανονικό ή ακανόνιστη έμμηνο ρύση

Αραίωση μαλλιών

Κατάθλιψη

Εξασθενημένη μνήμη

Όταν ο υποθυρεοειδισμός δεν αντιμετωπιστεί, τα σημεία και τα συμπτώματα μπορεί σταδιακά να γίνουν πιο σοβαρά. Η συνεχής διέγερση του θυρεοειδή αδένα σας για να απελευθερώσει περισσότερες ορμόνες μπορεί να οδηγήσει σε μια διευρυμένη θυρεοειδή (βρογχοκήλη).

Δείτε το γιατρό σας αν αισθάνεστε κουρασμένοι, χωρίς λόγο ή αν έχετε ένα από τα άλλα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού, όπως η ξηροδερμία, ένα χλωμό, πρησμένο πρόσωπο, δυσκοιλιότητα ή μια βραχνή φωνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά; Όλα σημάδια!