Δείτε σπάνια γενετικά σημάδια: Φωτό-σοκ

  • Iatropedia
Ένα στα τρία βρέφη υπολογίζεται ότι θα γεννηθεί με κάποιο σημάδι. Στην πλειοψηφία τους τα περισσότερα δερματικά σημάδια είναι αθώα, δεν απαιτούν θεραπεία και φεύγουν σταδιακά από μόνα τους. Ωστόσο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις ορισμένα μωρά γεννιούνται με εμφανή σημάδια τα οποία όχι απλά δεν υποχωρούν αλλά τους σημαδεύουν για όλη τους την ζωή. Δείτε τις συγκλονιστικές φωτό!

Ο άνθρωπος ''χιμπατζής''

Ο Zhang Hongming από την Νοτιο-Ανατολική Κίνα γεννήθηκε με ένα σημάδι στην πλάτη το οποίο με τα χρόνια απλώθηκε στη μισή επιφάνεια της. Όλοι στο χωριό που μένει τον φωνάζουν με το παρατσούκλι » χιμπατζής».

Ο ίδιος έκανε έκκληση στους γιατρούς να τον βοηθήσουν προκειμένου να απαλλαγεί από το σημάδι αυτό το οποίο υπολογίζεται ότι εμφανίζεται στο 3% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Το αγόρι ''χελώνα''

Το αγόρι ''χελώνα'' όπως αποκαλείται γεννήθηκε στην Κολομβία με ένα τεράστιο καβούκι στην πλάτη του. Πλέον δεν το έχει αφού ένας βρετανός χειρουργός κατάφερε να τον απαλάξει.

Ο μιικρός Didier Montalvo έπασχε από ένα εκ γενετής μελανοκυτταρικό σπίλος, πράγμα που σήμαινε ότι όσο μεγάλωσε τόσο αυτό θα κάλυπτε σχεδόν ολόκληρη την πλάτη του.

Η ζωή του εξάχρονου πριν από το χειρουργείο ήταν σκέτη κόλαση αφού οι ντόπιοι στο χωριό του πίστευαν ότι ήταν καταραμένος από τις δυνάμεις του κακού λόγου του ότι είχε συλληφθεί στη διάρκεια μιας έκλειψης.

Κίνα: καλύπτει το μισό πρόσωπο

Ένα οκτάχρονο αγόρι από την Κίνα γεννήθηκε με ένα σημάδι το οποίο καλύπτει την μια πλευρά του προσώπου του.

Δυστυχώς η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια αφού δεν είναι δυνατόν το σημάδι αυτό να αφαιρεθεί χειρουργικά.

Τα γενετικά σημάδια όμως εμφανίζονται και σε ζώα

Το τσιουάουα σκυλάκι γεννήθηκε στην Βόρεια Ιαπωνία με ένα σχήμα καρδιάς στην πλάτη του. Αρχικά ο ιδιοκτήτης του σκόπευε να το πουλήσει αλλά άλλαξε γνώμη όταν αντίκρυσε το σημάδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν