Δείτε πως θα ξεφουσκώσετε από το πρήξιμο στην κοιλιά

  • Iatropedia
Μια άκρως ενοχλητική κατάσταση την οποία βιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, είναι το πρήξιμο στην κοιλιά. Αν και δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, τα συμπτώματα της κατάστασης αυτής μπορεί να κάνουν ανυπόφορη την καθημερινότητα των ασθενών. Δείτε πως θα ξεφουσκώσετε από το πρήξιμο στην κοιλιά

Τα προβιοτικά

Τα προβιοτικά τα ονομαζόμενα και «καλά» βακτήρια είναι πολύτιμα στη μάχη κατά του πρηξίματος στην κοιλιά αφού ενισχύουν την καλή χώνεψη. Πολύτιμες πηγές προβιοτικών αποτελούν τα γαλακτοκομικά όπως είναι το γιαούρτι το ξινίγαλο και άλλα.

Πολύτιμα βότανα

Για να βγείτε νικητής στον πόλεμο της πρησμένης κοιλιάς εντάξετε στη διατροφή σας το τζίντζερ, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη διαδικασία της πέψης και περιορίζει το φούσκωμα στην περιοχή.

Αντίστοιχες ευεργετικές ιδιότητες έχει το χαμομήλι, ο βασιλικός,η ρίγανη, ο μαϊντανός και άλλα.

Στοπ στο στρες

Νούμερο ένας εχθρός του πεπτικού συστήματος αποτελεί το άγχος το οποίο μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στο έντερο και φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παραμείνετε ήρεμοι και χαλαροί όσο και αν ακούγεται δύσκολο.

Μασάτε σωστά

Το αργό μάσημα του φαγητού απομακρύνει τον κίνδυνο πρηξίματος αφού το στομάχι μπορεί καλύτερα να διασπάσει τις τροφές.

Πιείτε λεμονόνερο

Ένα ποτήρι λεμονόνερο κάθε πρωί έχει βρεθεί ότι μπορεί να αποτοξινώσει το σώμα από τις τοξίνες.

Τρώτε υγιεινά

Η κατανάλωση υγιεινών τροφών απομακρύνει τον κίνδυνο να εμφανίσετε πρήξιμο στο στομάχι.

Οι ειδικοί γιατροί συνιστούν να κόψετε μαχαίρι τα επεξεργασμένα τρόφιμα από τη διατροφή σας για να δείτε σημάδια ανακούφισης.

Περιορίστε την καφεΐνη, τα αναψυκτικά ακόμη και τα τηγανιτά.

πηγήhttp://www.healthline.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι ''κρύβει'' ο πόνος στην κοιλιά;