Δείτε πως να »φτιάξετε» νέα γόνατα!

  • Iatropedia
Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες μας τις κινήσεις παίζουν τα γόνατα τα οποία εξαιτίας της υπερ χρήσης καταπονούνται και παρουσιάζουν προβλήματα. Οι πόνοι στο γόνατο είναι περισσότερο συχνοί στους άνδρες από ότι στις γυναίκες. Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι η παχυσαρκία και η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης .

Συνέπεια να αυξάνονται κατακόρυφα οι επεμβάσεις αρθροπλαστική γόνατος. Ενδεικτικό είναι ότι στην χώρα μας πριν από τρία χρόνια μέσα σε ένα έτος πραγματοποιήθηκαν 12.000, με το 82,4% των ασθενών να είναι ηλικίας 70-85 ετών.

Η πάθηση εκτός από το ισχυρό φύλο προτιμά τους αθλητές ακόμη και όσους χειρωνακτικές εργασίες όπως είναι οι αγρότες και οικοδόμοι.

Θεραπεία

Όπως επισημαίνει στο iatropedia.gr ο ορθοπεδικός χειρουργός Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης, MD, MSc, PhD ''χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας με την δημιουργία των νέων βιολογικών υλικών που διαρκούν για μια ζωή βελτιώνεται θεαματικά η ποιότητα ζωής των πασχόντων''

Έτσι συνεχίζει ο κ. Αλευρογιάννης ''με τα νέα δεδομένα η αντικατάσταση του γόνατος γίνεται με

μικρό τραύμα, ελάχιστη απώλεια αίματος και ταχύτερη επούλωση τραύματος''.

Αναφερόμενος ο ειδικός επιστήμονας στα πλεονέκτημα δηλώνει στο iatropedia.gr ότι '' ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες ενώ η μετεγχειρητική πορεία

γίνεται ομαλά''.