Δείτε πως η Google »ξεκλειδώνει» τον αυτισμό!

  • Iatropedia
Νέους ορίζοντες στη διάγνωση του αυτισμού ανοίγει, ο διαδικτυακός κολοσσός google αφού ανακοίνωσε πως με ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται Genomics θα είναι δυνατόν να αποκρυπτογραφηθεί το γονιδίωμα χιλιάδων ανθρώπων με αυτισμό.

Με τη βοήθεια του εργαλείου, η Google θα φιλοξενήσει στους servers της και θα καταχωρίσει τον τεράστιο όγκο δεδομένων που θα περιλαμβάνει το πρότζεκτ.

Για να αποθηκευτεί το ανθρώπινο γονιδίωμα, μπορεί να χρειαστούν έως και 100 gigabytes και στο πλαίσιο του νέου ερευνητικού έργου θα μελετηθεί ο γενετικός κώδικας 10.000 ατόμων που πάσχουν απόδιαταραχές του αυτιστικού φάσματος αλλά και των συγγενών τους. Όπως καταλαβαίνει κανείς, ο χώρος που απαιτείται για να καταχωρισθούν όλα αυτά τα δεδομένα είναι τεράστιος.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον τομέα της Έρευνας στο πεδίο της Βιολογίας είναι ο τεράστιος όγκος δεδομένων», δηλώνει σύμφωνα με το Fox News εκπρόσωπος του οργανισμού Autism Speaks, συμπληρώνοντας πως «τα στοιχεία-κλειδιά για τη βαθύτερη κατανόηση του αυτισμού βρίσκονται στο ανθρώπινο γονιδίνωμα».

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία και την προσέγγιση που εφαρμόζεται καθημερινά στις διαδικτυακές αναζητήσεις ώστε να μελετήσουμε το ανθρώπινο γονιδίωμα και να πάρουμε τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε.»

Η συνεργασία της Google με τον οργανισμό Autism Speaks θα παρέχει στους επιστήμονες ανά τον κόσμο «μια ανοιχτή πλατφόρμα ώστε να έχουν πρόσβαση σε ερευνητικά δεδομένα που αφορούν στον αυτισμό και να μοιράζονται στοιχεία», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν