Δείτε πως η εξατομικευμένη θεραπεία » χτυπά» τον καρκίνο!

  • Iatropedia
Νέους ελπιδοφόρους ορίζοντες στην αντιμετώπιση του καρκίνου δίνουν οι εξατομικευμένες θεραπείες. Πλέον η επανάσταση της Ογκολογίας στις μέρες μας είναι η χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας ειδικά για τον κάθε τύπο όγκου στον κάθε ασθενή που έχει ιδιαίτερα και μοναδικά βιολογικά χαρακτηριστικά, τα οποία και πρέπει ο ογκολόγος να γνωρίζει.

Τα παραπάνω ανέφεραν οι επιστήμονες της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.) με αφορμή την διεξαγωγή του 21ου Ελληνικού Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Απριλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

«Κάθε Χρόνο πιο δυνατοί στη Μάχη με τον Καρκίνο» είναι το κεντρικό μήνυμα του 21ου συνεδρίου.

Όπως δήλωσε ο Προέδρος της ΕΟΠΕ κ. Αθανάσιου Αθανασιάδη «στόχος του φετινού συνεδρίου είναι αυτό να αποτελέσει βασική πηγή γνώσης και δύναμης για όλους όσοι ασχολούνται με την διάγνωση, αντιμετώπιση και θεραπεία του καρκίνου στη χώρα μας σχετικά με την ταχέως εξελισσόμενη επιστημονική πραγματικότητα και τις νέες ανακαλύψεις αλλά και φραγμό στις ατεκμηρίωτες απόψεις που εξακολουθούν να κατακλύζουν την καθημερινότητά μας, ιδιαίτερα κατά τις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που ζούμε σήμερα».

Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετέχουν επίσης η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας, η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, η Ελληνική Παθολογοανατομική Εταιρεία και ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδας –Τομέας Νοσηλευτικής Ογκολογίας.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι εκπρόσωποι των φορέων διοργάνωσης τόνισαν ότι οι έντονες πιέσεις που ασκούνται για δημοσιονομική πειθαρχία, έχουν μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα και την αναχαίτιση της επιστημονικής εξέλιξης λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων. «Η εφαρμογή των νέων θεραπειών στην ογκολογία», συμπλήρωσαν «είναι αναγκαίο να μεταφραστεί σε κέρδος για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου και, επιπλέον, να οδηγήσει σε εξατομίκευση της αντιμετώπισης, τεκμηριωμένα και αποτελεσματικά. Με άλλα λόγια, η μεγάλη επανάσταση της Ογκολογίας στις μέρες μας είναι η χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας ειδικά για τον κάθε τύπο όγκου στον κάθε ασθενή που έχει ιδιαίτερα και μοναδικά βιολογικά χαρακτηριστικά, τα οποία και πρέπει ο ογκολόγος να γνωρίζει. Στο πλαίσιο αυτό , η αντιμετώπιση του καρκινοπαθούς συμπολίτη μας μόνο από εξειδικευμένους επιστήμονες του χώρου της ογκολογίας καθίσταται περισσότερο από ποτέ επιτακτική».

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν δεκάδες διακεκριμένοι επιστήμονες του χώρου της Ογκολογίας από όλα τα Δημόσια, Πανεπιστημιακά και Ιδιωτικά νοσοκομειακά ιδρύματα της Ελλάδας αλλά και από σημαντικά ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού. Ως επίσημη προσκεκλημένη του συνεδρίου, η καθηγήτρια Elisabeth de Vries του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών θα δώσει την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου με θέμα τις συνεργατικές προσπάθειες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία μεγάλων διεθνών κλινικών μελετών και αρχείων βιολογικού υλικού που θα προάγουν την έρευνα στην Ογκολογία στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Σημαντικά θέματα του συνεδρίου αποτελούν επίσης η παρουσίαση νεότερων δεδομένων για την ανοσοθεραπεία του καρκίνου που κερδίζει ολοένα έδαφος διεθνώς, η εστίαση στις νέες μοριακές τεχνικές στην Ογκολογία και η κατάσταση των κλινικών μελετών στην Ελλάδα σήμερα, καθώς και μια επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια ζωής της ομάδας των Νέων Ελλήνων Ογκολόγων αφιερωμένη στην εκπαίδευση των νέων γιατρών υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ. Τέλος, θα υπάρχουν παράλληλες δραστηριότητες (Νοσηλευτική τράπεζα) που θα απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας αλλά και σε ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους, καθώς και παρουσίαση οικονομοτεχνικών δεδομένων σχετικά με τις νεότερες θεραπείες προσαρμοσμένες στα Ελληνικά δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν