Δείτε ποιοι οργανισμοί υγείας » μπαίνουν μέσα»!

  • Iatropedia
Έξω φαίνεται πώς έπεσαν τέσσερις φορείς του υπουργείου υγείας αφού σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης παρουσιάζουν απόκλιση μεγαλύτερη από 10% από τους στόχους στο οικονομικό αποτέλεσμα του α΄εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Αναλυτικότερα στο ΕΚΑΒ η αρνητική απόκλιση είναι της τάξεως του 1.151.652,67 ευρώ εξαιτίας της «συνεχής αύξηση της τιμής των καυσίμων, του υγειονομικού υλικού και του κόστους ανταλλακτικών και συντήρησης των ασθενοφόρων λόγω παλαιότητας, καθώς και στην αδυναμία ακριβούς πρόβλεψης των εξόδων των πολλών παραρτημάτων και τομέων του φορέα που αναπτύσσονται συνεχώς με σκοπό την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων περιοχών πανελλαδικά».

Επιπλέον η κατάσταση επιβαρύνθηκε εξαιτίας της μείωσης της επιχορήγησης του φορέα από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα την ανάλογη μείωση των εσόδων του σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί.

Στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) η αρνητική απόκλιση είναι 154.591 ευρώ και οφείλεται στην εξόφληση δαπανών του μοριακού ελέγχου του ιού του Δυτικού Νείλου έτους 2011 και δαπανών μοριακού ελέγχου του αίματος του έτους 2013.

– Στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) η αρνητική απόκλιση είναι 3.004.620 ευρώ και οφείλεται στις αυξημένες λειτουργικές δαπάνες των μονάδων του φορέα σε σχέση με τη μειωμένη επιχορήγηση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του υπουργείου.

Στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η αρνητική απόκλιση είναι 2.532.755 ευρώ και οφείλεται στη μη είσπραξη των προβλεπομένων εσόδων από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου σε σχέση με τα έξοδα τα οποία ήταν λίγο μικρότερα των στόχων.

Να σημειωθεί εδώ ότι τα στοιχεία αυτά διαβιβάστηκαν στη Βουλή έπειτα από δύο ερωτήσεις που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Σε εξέλιξη

Kαταλήγοντας ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) έχει διενεργήσει ελέγχους από το 2010 στο ΚΕΕΛΠΝΟ και είναι σε εξέλιξη δύο προκαταρκτικές εξετάσεις στον ΟΚΑΝΑ αναφορικά με τα συγχρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ έργα και τις αμοιβές υπαλλήλων ΟΚΑΝΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν