Δείτε ποιες είναι οι πιο συχνές αιτίες αλλεργιών

  • Iatropedia
Η εποχή που διανύουμε ενοχοποιείται για την εμφάνιση των αλλεργιών. Οι περισσότεροι ταλαιπωρούνται από τα ενοχλητικά συμπτώματα της όπως καταρροή, έντονη φαγούρα, στη μύτη ,φτάρνισμα, υγρά και κόκκινα μάτια. Οι αλλεργίες είναι μια ανώμαλη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι άμυνες του οργανισμού αντιδρούν σε μία συνήθως αβλαβή ουσία, όπως η γύρη, το τρίχωμα των ζώων ή τα τρόφιμα.

Ποιες είναι οι κοινές αιτίες της αλλεργίας;

Γύρη

Την εποχή αυτή η ανθοφορία είναι στο ζενίθ της με συνέπεια οι μικροσκοπικοί αυτοί κόκκοι να ταξιδεύουν στην ατμόσφαιρα και να προκαλούν την αλλεργική ρινίτιδα.

Οι ειδικοί συστήνουν να κρατάτε τα κλειστά τα παράθυρα κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες.

Τα τετράποδα

Το τρίχωμα των ζώων ευθύνεται για την πρόκληση αλλεργιών σε κάποιους ανθρώπους.

Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι έχετε αναπτύξει αλλεργία στο τρίχωμα του αγαπημένου σας κατοικίδιου καλό είναι να το κρατήσετε μακρυά σας. Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να το απομακρύνετε μην το αφήνετε να μπαίνει στην κρεβατοκάμαρά σας και σκουπίζετε συχνά με την ηλεκτρική σκούπα.

Ακάρεα σκόνης

Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης ενοχοποιούνται για την πρόκληση αλλεργίας. Καλό είναι να αλλάζετε τακτικά τα μαξιλάρια

Μπορείτε να προλάβετε την αλλεργία αλλάζοντας τακτικά τα σεντόνια και αν καλύπτεται τα στρώματα και τα μαξιλάρια με τα ειδικά σκεπάσματα

Τσιμπήματα εντόμων

Κάποιοι άνθρωποι είναι αλλεργικοί στα τσιμπήματα των εντόμων όπως είναι η μέλισσα. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή τους.

Τα ύποπτα συμπτώματα είναι πρήξιμο σε όλο το πρόσωπο το οποίο μάλιστα εκτείνεται και στον λαιμό ή στο στόμα φαγούρα και αυξημένη πίεση.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το πρώτο μέλημα θα πρέπει να είναι η παροχή πρώτων βοηθειών σε κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

πηγη mayo clinic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πως να αντιμετωπίστε τις αλλεργίες της Άνοιξης