Δείτε ποιες είναι οι πιο συχνές αλλεργίες της άνοιξης

  • Iatropedia
Προ τω πυλών είναι η άνοιξη αλλά κάποιοι στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου υποφέρουν λόγω των αλλεργιών που κουβαλά. Μάτια που κοκκινίζουν, μύτη που τρέχει συνεχώς είναι τα πιο συχνά συμπτώματα όσων υποφέρουν από τις αλλεργίες της άνοιξης. Ποιες είναι οι πιο συχνές αλλεργίες;

Γύρη

Η γύρη που παράγουν τα δέντρα και τα λουλούδια ευθύνονται για τις αλλεργίες αναφέρει στο iatropedia.gr o ο γενικός γιατρός Ηλίας Λέων . Οι συνήθεις ύποπτοι είναι η λεύκα, το κυπαρίσσι και άλλα. Εξαιτίας της γύρης oι πάσχοντες έχουν φαγούρα στα μάτια, στα αυτιά, στη μύτη και στο στόμα.

Αλλεργική ρινίτιδα

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα αλλεργικής ρινίτιδας η οποία μάλιστα έχει χαρακτηριστεί από τον ΠΟΥ ως αναπνευστική νόσος.

Τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν τους πάσχοντες είναι, μπούκωμα στη μύτη, το φτέρνισμα, τα υγρά και κόκκινα μάτια που προκαλούνται από διάφορα αλλεργιογόνα.

Αλλεργική επιπεφυκίτιδα

Όπως αναφέρει στο iatropedia.gr ο γενικός γιατρός Ηλίας Λέων η η αλλεργική επιπεφυκίτιδα προσβάλλει το εσωτερικό ιστό του βλεφάρου που κρατά το βολβό και τα βλέφαρα υγρά.

Οι αιτίες που ευθύνονται είναι μεταξύ αναφέρει ο κ. Λέων εκτός από τα διάφορα χημικά που περιέχουν διάφορα καλλυντικά όπως τα σαμπουάν τα διάφορα αλλεργιογόνα, που υπάρχουν στη φύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν