Δείτε ποιες είναι οι πιο παράξενες… φοβίες

  • Iatropedia
Ο φόβος είναι προσωπικό θέμα και το αντικείμενο που αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Άλλοι φοβούνται το αεροπλάνο άλλοι τον πολύ κόσμο άλλοι τους κλόουν και άλλοι τις ... τρύπες ακόμη και τον..ύπνο. Δείτε ποιες είναι οι περίεργες φοβίες

Οι ειδικοί από όλο τον κόσμο χαρτογράφησαν τις φοβίες που νιώθει ένας άνθρωπος στην διάρκεια της ζωής του.

Εκτός από τις κοινές κατέγραψαν και κάποιες φοβίες που δεν είναι κοινές αλλά ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους.

Εφηβοφοβία

Πρόκειται για μια κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής νιώθει ανεξήγητο φόβο αποκλειστικά και μόνο όταν βλέπει έφηβους. Το αίσθημα αυτό είναι έντονο και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στους ασθενείς.

Παπυροφοβία

Η διάσημη ηθοποιός Μέγκναν Φόξ είναι γνωστό ότι πάσχει από αυτή τη φοβία αφού έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν μπορεί να ακουμπήσει το χαρτί. Έτσι άλλοι δεν αντέχουν να το ακουμπούν κυρίως αν είναι βρεγμένο , να ακούν το σκίσιμό του, το τσάκισμά του.

Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και λήψη φαρμάκων.

Εμετοφοβία

Μια περίεργη φοβία είναι η εμετοφοβία. Πρόκειται για μια κατάσταση όπου ο ασθενής δεν αντέχει την ιδέα ότι αν αρρωστήσει μπορεί να υποστεί γαστρεντερική αναταραχή .

Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου γυναίκες δεν έγιναν μητέρες μόνο και μόνο από τον φόβο αυτό.

Υπνοφοβία

Ακούγεται παράδοξο αλλά υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι φοβούνται τον ύπνο τους εφιάλτες ή το ενδεχόμενο το να τους συμβεί κάτι κακό όσο κοιμούνται. Η θεραπεία περιλαμβάνει ψυχοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή αν κριθεί απαραίτητο.

πηγηhttp://www.telegraph.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε tips για να διώξτε το καθημερινό άγχος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν