Δείτε όλες τις τεχνικές ακτινοθεραπείας!

  • Iatropedia
Νέους ορίζοντες στη ριζική αναχαίτηση των καρκινικών όγκων δίνει η ακτινοθεραπεία.Ποιες είναι οι νέες θεραπείες; Ποια τααποτελέσματα τους; Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί.

Του Παναγιώτη Παντελάκου Ακτινοθεραπευτή Ογκολόγου

Η Ακτινοθεραπευτική ογκολογία είναι η ιατρική ειδικότητα στην οποία χρησιμοποιούνται υψηλής ενέργειας ακτίνες-Χ ή σωματίδια για τη σταδιακή νέκρωση των καρκινικών κύτταρων, έτσι ώστε η ανάπτυξη, ο πολλαπλασιασμός και η εξάπλωση τους να αναστέλλεται.

Η ακτινοθεραπεία μπορεί να θεραπεύσει τις περισσότερες μορφές καρκίνου και έχει συμβάλλει σημαντικά στα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών. Μπορεί να συνδυαστεί με χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία ή στοχευμένες θεραπείες, για να επιφέρει τον έλεγχο της νόσου ή την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Με την κορυφαία θεραπευτική ομάδα μας, τον προσεκτικό σχεδιασμό και την state of the art τεχνολογία, μπορούμε να παρέχουμε στους ασθενείς με καρκίνο την πιο αποτελεσματική θεραπεία διαθέσιμη οπουδήποτε. Στην Ιατρόπολη TomoTherapy η προσφορά στους ανθρώπους που νοσούν, του υψηλότερου επίπεδου φροντίδας και της αιχμής της τεχνολογίας, αποτελεί δέσμευση. Είμαστε το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που προσφέρει TomoTherapy, μια από τις πιο εξελιγμένες μορφές διαφορούμενης έντασης ακτινοθεραπείας.

Οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες ακτινοθεραπείας μας για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καρκίνου και ορισμένων καλοηθών καταστάσεων περιλαμβάνουν την:

• Τρισδιάστατη Σύμμορφη Ακτινοθεραπεία (3-D CRT)

• Διαμορφούμενης Έντασης Ακτινοθεραπεία (IMRT)

• TomoTherapy

• «Frameless-Χωρίς Πλαίσιο» Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική και Ακτινοθεραπεία

Παναγιώτης Παντελάκος Ακτινοθεραπευτής- Ογκολόγος,

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

http://www.actino-oncology.com/