Διπλό λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ! Κλειστά πολυϊατρεία από απεργία και διαθεσιμότητα

  • Iatropedia
Οι απεργοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ που αντιτίθενται στις αλλαγές που προωθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους έως και τις 24 Ιανουαρίου αλλά ταυτόχρονα ο υπουργός Υγείας προωθεί το επίσημο λουκέτο στα πολυϊατρεία την περίοδο της διαθεσιμότητας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μπροστά στις πιο κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το εργασιακό τους μέλλον βρίσκονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζουν έως και τις 24 Ιανουαρίου τις απεργίες τους και τα πολυϊατρεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Στο διάστημα αυτό και μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου, οι απεργοί γιατροί κάνουν επαφές με τα κόμματα προκειμένου να αποτρέψουν τις δυσμενείς γι αυτούς εργασιακές αλλαγές.

Βέβαια μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να εμφανίζεται πλέον πιο διαλλακτικός και να δηλώνει ότι θα ενσωματώσει στις αλλαγές κάποιες παρατηρήσεις των κομμάτων και κυρίως του ΠΑΣΟΚ, οι απολύσεις και οι απομακρύνσεις όμως δε φαίνεται να αποτρέπονται.

Και αυτό που σίγουρα πλέον δεν αποτρέπεται είναι το επίσημο λουκέτο στα πολυϊατρεία.

Ο υπουργός Υγείας έχει συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο ειδικό άρθρο με το οποίο κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας τα πολυϊατρεία θα παραμείνουν κλειστά. Όπως διευκρινίζεται οι ασφαλισμένοι στη διάρκεια αυτή θα εξυπηρετούνται από τους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, τα Κέντρα Υγείας αλλά και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Εξάλλου την κίνηση αυτή καιρό τώρα είχε προαναγγείλει ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς ερωτηθείς αν θα μπει λουκέτο στα πολυϊατρεία δήλωνε με στόμφο: “Γιατί τώρα λειτουργούν;”

Να σημειωθεί ότι με βάση τους υπολογισμούς η διαθεσιμότητα θα διαρκέσει το πολύ έναν μήνα αλλά οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ υπολογίζουν ότι θα κρατήσει πολύ περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως το ΠΕΔΥ του Άδωνι χτυπά τους γιατρούς! Τα τρία μελανά σημεία-εμπόδια για πρόσληψη

Πανικός και γιουχαίσματα κατά Άδωνι στο “Αγία Όλγα”! Επιθέσεις από εργαζόμενους και κατοίκους. Πως αντέδρασε

Έρχεται κύμα γρίπης προειδοποιεί το υπ.Υγείας! Όλα τα μέτρα