Διπλή δωρεά οργάνων στο «Βενιζέλειο»

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
δωρεά οργάνων
Την νύχτα που πέρασε η "καρδιά" του συστήματος μεταμοσχεύσεων χτύπαγε στο "Βενιζέλειο" Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου έγινε για πρώτη φορά λήψη οργάνων από δύο δότες...

Εξετάσεις, διαβίβαση κλινικών πληροφοριών προς τον ΕΟΜ και ταυτόχρονα δύο τραγικές οικογένειες που πήραν την απόφαση να δώσουν ζωή μέσα από τον πόνο τους.

Ταυτόχρονα 6 μεταμοσχευτικές ομάδες απο τον «Ευαγγελισμό», το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, την Ιταλία, τη Γερμανία και το Ηράκλειο βρέθηκαν στα χειρουργεία του «Βενιζέλειου» για την λήψη των οργάνων.

Κατάλληλες για δωρεά δεν ήταν δυστυχώς μόνο οι καρδιές των δύο ασθενών που κατέληξαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 51χρονο άνδρα απο την Κρήτη και για μια 58χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Κρήτη η οποία κατοικούσε στην Κω. Και οι δυο υπέστησαν εγκεφαλική αιμορραγία με αποτέλεσμα να καταλήξουν κλινικά νεκροί.

Οι νεφροί του 51χρονου άνδρα θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Αθήνας, οι κερατοειδείς θα παραμείνουν στο Ηράκλειο ενώ το ήπαρ θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη και οι πνεύμονες του θα μεταφερθούν στο Μόναχο της Γερμανίας.

Οι νεφροί της 58χρονης γυναίκας θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη, οι κερατοειδείς στο Ηράκλειο, το ήπαρ στην Αθήνα. Οι πνευμονές της αναμένεται να μεταφερθούν σε νοσοκομείο του εξωτερικού.