Διορίστηκε Παιδίατρος στην Αργολίδα: Τι λέει ο πατέρας που έστειλε την επιστολή στον πρωθυπουργό

  • Γιάννα Σουλάκη
παιδιάτρου
Μετά την αίσθηση που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του θέματος της απουσίας Παιδιάτρου σε ολόκληρη την Αργολίδα, ανακοινώθηκε σήμερα ο διορισμός μιας Παιδιάτρου στο Νοσοκομείο του Άργους.

Χρειάστηκε να ξεχειλίσει η αγανάκτηση ενός πατέρα δύο παιδιών από το Ναύπλιο, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, αλλά και να αντιδράσουν οι γιατροί και οι κάτοικοι της περιοχής με κινητοποιήσεις, ώστε να κινηθούν τα γρανάζια του συστήματος και να επισπευσθεί ο διορισμός μιας Παιδιάτρου στο Νοσοκομείο του Άργους.

Το θέμα ανέδειξε την προηγούμενη Τρίτη 7/2 το iatropedia.gr και σήμερα,  έξι μέρες μετά, δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η απόφαση διορισμού μιας Παιδιάτρου επί θητεία.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «διορίζεται η ιατρός ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ σε θέση ειδικευμένης ιατρού Παιδιατρικής, με εισαγωγικό βαθμό Επιμελήτριας Β’, στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας/Οργανική Μονάδα της έδρας Άργος, θέση επί θητεία του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ».

«Είναι ένα θετικό βήμα», αναφέρει σε δήλωσή του στο iatropedia.gr ο Κωνσταντίνος Κουβαράς, ο πατέρας δύο αγοριών και κάτοικος Ναυπλίου, ο οποίος  έστειλε την επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. 

«Είναι ένα θετικό βήμα. Το σύστημα αντέδρασε θετικά κάτι που είναι σημαντικό. Επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες της πρόσληψης ενός πρώτου γιατρού. Αυτό, δεν λύνει, όμως, το πρόβλημα. Είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα», αναφέρει.

Διαβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την επιστολή: Αργολίδα: Δύο νοσοκομεία χωρίς παιδίατρο -“Είμαστε στον αέρα!” Επιστολή στον πρωθυπουργό από πατέρα δύο παιδιών

«Είμαστε ακόμη στον αέρα!», λέει ο πατέρας

Ο κ. Κουβαράς, ωστόσο, σημειώνει πως για να λειτουργήσει σωστά η Παιδιατρική Κλινική στα δύο Νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους, θα χρειαστούν τουλάχιστον 4 με 5 Παιδίατροι ακόμα.

«Έχουμε μόνο έναν Παιδίατρο στο Ναύπλιο ήδη και τώρα με αυτήν την τοποθέτηση, αποκτάμε άλλη μία παιδίατρο στο Άργος. Είμαστε ακόμη «στον αέρα». Για να μπορέσουμε να έχουμε μια οργανική Παιδιατρική Κλινική στην περιοχή Αργοναυπλίου, που να λειτουργεί σωστά, χρειαζόμαστε αθροιστικά 5 με 6 γιατρούς. Γιατί όταν γίνεται πανικός -όπως έγινε με τις ιώσεις φέτος- και με όλα τα Νοσοκομεία υποστελεχωμένα, σ’ αυτό που δεν είναι υποστελεχωμένο, εκεί πάνε όλοι. Και εδώ στην περιοχή μας φέτος έγινε πανικός. Ο πληθυσμός είναι 35 χιλιάδες περίπου των δύο πόλεων και μαζί με τα χωριά και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που επισκέπτονται την περιοχή τους 6 με 7 μήνες από τους 12 κάθε χρόνο σημαίνει ότι θέλουμε τουλάχιστον 3 με 4 γιατρούς να υπάρχουν για να λειτουργεί η Παιδιατρική Κλινική 24 ώρες το 24ωρο. Οπότε θέλουμε 5 ή 6 για να μπορεί και κάποιος από αυτούς να αρρωστήσει ή να λείψει με άδεια», λέει ο Κωνσταντίνος Κουβαράς.

Δείτε επίσης: Νοσοκομείο Άργους: Καλούν ιδιώτη παιδίατρο στη γέννα, με δαπάνη των ετοιμόγεννων γυναικών

Δείτε την απόφαση διορισμού της Παιδιάτρου: