Δίωξη της ΠΟΕΔΗΝ για επεισόδια στο Υπουργείο Οικονομικών τον Ιούλιο του ’18

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Πρόσκληση και έκκληση για συμπαράσταση απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και όλους τους φορείς, εξαιτίας της δίωξης του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου, για τα επεισόδια έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, πέρυσι το καλοκαίρι.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους εκπροσώπους φορέων και τα συνδικαλιστικά στελέχη την ερχόμενη Τετάρτη 31/07/2019 και ώρα 10:00 π.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), στην οποία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μιχάλης Γιαννάκος καλείται να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για  επεισόδια με χρήση δακρυγόνων, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών με την ΑΔΕΔΥ, στις 16 Ιουλίου του 2018.

«Στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κλήθηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «ως επικίνδυνος για το Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας» και με την κατηγορία «περί όπλων» επειδή τολμήσαμε στην υποτίθεται αριστερή Κυβέρνηση Σύριζα, να κάνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών με την ΑΔΕΔΥ την 16η Ιουλίου 2018″, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει εξιστορώντας τα γεγονότα από την πλευρά της:

«Δεχθήκαμε αναίτια επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις αφού όπως μας είπαν είχαν τέτοιες εντολές από την κυβέρνηση. Έγινε χρήση χημικών εξ’ επαφής στη στοά και μάλιστα παρουσία πολλών γυναικών με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες διαδηλωτές που διακομίσθηκαν σε Νοσοκομεία. Μας κατηγορούν ότι προκαλέσαμε επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε αστυνομικούς, όταν ουδείς αστυνομικός έφερε ούτε μία αμυχή. Μάλιστα κάποιοι αστυνομικοί επισκέφθηκαν Νοσοκομεία και όπως φαίνεται από τη δικογραφία οι ιατρικές βεβαιώσεις που έλαβαν αναφέρουν αίσθημα κακουχίας και ήπιας αναπνευστικής δυσχέρειας, συμπτώματα που προκλήθηκαν από τα χημικά που οι ίδιοι έριξαν εξ’ επαφής!!! Δεν τρομοκρατούμαστε με τέτοιες ενέργειες που θυμίζουν «χούντα»», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης «να κλείσουν τις υποθέσεις οι οποίες στόχευαν στην ποινικοποίηση των αγώνων της ΠΟΕΔΗΝ για την ανάδειξη της κατάρρευσης της Δημόσιας Υγείας και την επίλυση σοβαρών εργασιακών αιτημάτων» και τονίζει ότι πολλές φορές έχουν κληθεί συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως επικίνδυνοι για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας.