Διοικητής του ΠΓΝ «Αττικόν»: Ανυπόστατες οι πληροφορίες για έλλειψη φαρμάκων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Παντελώς ανυπόστατο και ανακριβές" χαρακτηρίζει δημοσίευμα ο διοικητής του "Αττικόν", Κ. Δραγώνας, σύμφωνα με το οποίο σημειώνονται ελλείψεις ή και καθυστέρηση παραγγελιών σε φάρμακα. Αναφέρει μάλιστα ότι μέχρι σήμερα έχει γίνει προμήθεια φαρμακευτικού υλικού αξίας 1.934.566 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του διοικητή:

Σε απάντηση δημοσιεύματος στον ηλεκτρονικό Τύπο όσον αφορά τη «μη ύπαρξη φαρμάκων ή καθυστέρηση παραγγελιών φαρμάκων, λόγω μη πίστωσης», διαψεύδουμε κατηγορηματικά το εν λόγω δημοσίευμα, για το οποίο ο επιεικέστερος  χαρακτηρισμός που μπορεί να του αποδοθεί είναι παντελώς ανυπόστατο και ανακριβές.

Σε πείσμα των καταστροφολόγων, η προμήθεια του φαρμακευτικού υλικού συνεχίζεται απρόσκοπτα, με προϋπολογισμό μάλιστα αυξημένο έναντι του 2016.

Επισημαίνουμε ότι, ασφαλώς και ο Προϋπολογισμός του 2017 δεν έχει ανοίξει ακόμη, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την προμήθεια των απαιτούμενων υλικών και φαρμάκων για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου .

Εφαρμόζοντας, λοιπόν, τις οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας (όπως σωστά είχε προβλέψει), έγινε  χρήση της δυνατότητας άντλησης πιστώσεων έως το 40% του Προϋπολογισμού του 2016 για τη κάλυψη των τρεχουσών αναγκών, έως ότου εγκριθεί ο προϋπολογισμός για το έτος 2017. Απόδειξη αυτού, αποτελεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχει γίνει προμήθεια φαρμακευτικού υλικού αξίας 1.934.566 ευρώ (ενδεικτικός ΑΔΑ προς πάσα ενδιαφερόμενο 6Ξ4Μ4690ΩΔ-Τ3Α ποσού 1.326.130)

Σημειώνουμε επίσης οι αναφορές περί ύπαρξης μυστικών εντολών από το Υπουργείο Υγείας, ουδέποτε υπήρξαν και μόνο ως φαιδρότητες μπορούν να χαρακτηριστούν.

Τέλος τονίζουμε πως η βασική προτεραιότητα της Διοίκησης του ΠΓΝ Αττικόν καθώς και του Υπουργείου Υγείας, είναι η διασφάλιση της προμήθειας των απαιτούμενων φαρμάκων και υλικών, στοχεύοντας στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας σε κάθε πολίτη.

Κατανοούμε την ανάγκη και το αντιπολιτευτικό άγχος του συντάκτη του δημοσιεύματος, αλλά αναμέναμε τουλάχιστον το κείμενο να ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στην πραγματικότητα.

Ο  Διοικητής

Κωνσταντίνος Δραγώνας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν