Διοικητής ΠΑΓΝΗ: Συνολικά απασχολούνται 77 άτομα στις δομές μας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Απάντηση σε δημοσιεύματα για την ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ έδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου στην οποία επιχειρεί να διασκεδάσει τις καταγγελίες των εργαζόμενων για δύσκολες συνθήκες εργασίας.

 

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του διοικητή:

Στο Πα.Γ.Ν.Η. λειτουργεί Ψυχιατρική Κλινική δυναμικότητας 23 κλινών, Τμήμα οξέων περιστατικών δυναμικότητας 10 κλινών και Παιδοψυχιατρική Κλινική δυναμικότητας επίσης, 10 κλινών. Εξωνοσοκομειακά, ο ψυχιατρικός τομέας του Νοσοκομείου διαθέτει ένα ξενώνα δυναμικότητας 10 κλινών και δύο προστατευόμενα διαμερίσματα συνολικής δυναμικότητας 6 κλινών. Επιπλέον, έχει συσταθεί και λειτουργεί κινητή μονάδα ψυχικής υγείας με επισκέψεις (βάση μηνιαίου προγράμματος) σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Η Ψυχιατρική κλινική του ΠαΓΝΗ είναι η μοναδική ψυχιατρική κλινική στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου, εφημερεύει κάθε μέρα το καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα καλείται να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο αριθμό περιστατικών από τουρίστες, όπως προκύπτει από τη νοσηλευτική κίνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται σήμερα στον ψυχιατρικό τομέα του Νοσοκομείου (ψυχιατρική κλινική, παιδοψυχιατρική κλινική, τμήμα οξέων, ξενώνας, διαμερίσματα και κινητή μονάδα) είναι 77 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, προσωπικό το οποίο έχει προγραμματιστεί να ενισχυθεί περαιτέρω από προκηρύξεις που είναι στο στάδιο ολοκλήρωσης.

Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων ψυχιατρικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Υπουργείου, ακολουθώντας τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η ενεργοποίηση της συνεργασίας με τον ΚΟΙΣΠΕ Ηρακλείου, στο πλαίσιο της διασύνδεσης των ασθενών με την κοινότητα, ώστε να υπάρχει ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία και να μη βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΑ.Γ.Ν.Η – Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ»

ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν