Διοικητής 6ης ΥΠΕ: Παρελθόν οι εργολάβοι καθαριότητας…

«Οι εργολάβοι καθαριότητας στις μονάδες της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων - Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, αποτελούν πια παρελθόν», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Υ.ΠΕ. Όπως αναφέρεται σχετικά, «ξεκίνησε η υπογραφή των ατομικών συμβάσεων των εργαζομένων που αναλαμβάνουν την καθαριότητα στην κεντρική υπηρεσία και στις μονάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

Μάλιστα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Παναγιώτης Νικολόπουλος, «στα νοσοκομεία ήδη έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα οι ανάλογες διαδικασίες» και όπως πρόσθεσε «στη συντριπτική πλειοψηφία των νοσοκομείων, ή έχει ολοκληρωθεί, ή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την αντικατάσταση των εργολάβων καθαριότητας».

Η πρόσληψη με σύμβαση εργασίας των 75 εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρει η Υ.ΠΕ. με την έγκριση, τις διαδικασίες και τα κριτήρια που προβλέπει το ΑΣΕΠ. Οι εργαζόμενοι αυτοί, σύμφωνα πάντα με την υγειονομική περιφέρεια, έχουν την πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και το εργασιακό καθεστώς που προβλέπει η νομοθεσία.

Οι συμβάσεις αυτές, όπως ανέφερε ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, «δεν αφορούν όλους όσους έχουμε προς πρόσληψη, αλλά είναι η ομάδα των εργαζομένων για τους οποίους δεν υπήρχαν ενστάσεις όσον αφορά τη μοριοδότησή τους σχετικά με το διορισμό τους». Επίσης, ανέφερε ότι «εκκρεμούν κάποιες περιπτώσεις όπου έχουν γίνει ενστάσεις, οι οποίες είναι στον ΑΣΕΠ και περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν