Διοικητικοί υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Περί τους 15 υπαλλήλους με διοικητικές αρμοδιότητες "φωτογραφίζονται" από το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας ως υπεύθυνοι για την έλλειψη επαρκούς ελέγχου για το που πηγαίνουν τα κονδύλια του Κέντρου. Κατά τα άλλα, το πόρισμα έχει φτάσει είδη στα χέρια Εισαγγελέα που θα εξετάσει την περίπτωση να υπάρχουν ποινικές ευθύνες...

Τέσσερα μεγάλα έργα της περιόδου 2012-14 με συνολικό προϋπολογισμό 9 εκατ. ευρώ, κρίνονται από τους ελεγκτές του ΥΥΚΑ ως «ύποπτα» για ατασθαλίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο για τα 4,5 εκατ. ευρώ από τα 9 εκατ. έχουν συμβάσεις ενώ τα υπόλοιπα πέρασαν με απευθείας αναθέσεις. Και όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, από τα 3 εκατ. ευρώ που τελικά πληρώθηκαν στους δικαιούχους από το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα 1,5 δεν έπρεπε να δοθούν καθώς ήταν  τηλεοπτικά σποτ με κοινωνικά μηνύματα που σύμφωνα με το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο πρέπει να μπαίνουν δωρεάν.

Πάντως, όπως παραδέχτηκαν και οι δύο ισχυροί άνδρες της Αριστοτέλους, το πόρισμα δεν στοιχειοθετεί συγκεκριμένες κατηγορίες για τις εταιρίες που ανέλαβαν τα έργα αλλά για το ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ που παραχωρούσε τα έργα αυτά και μάλιστα για πρόσωπα της διοίκησης του.

Όσο για τις πολιτικές ευθύνες υπάρχου αλλά η σημερινή ηγεσία δεν δείχνει διάθεση να τις αναζητήσει.