Διοίκηση Γ.Ν. Κιλκίς: Η ανυποληψία της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχει όρια

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρουν από το Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς, "με σύμμαχο, αυτή τη φορά, μια παρέα βολεμένων, ισόβιων συνδικαλιστών του Γ.Ν. Κιλκίς, στοχοποιεί τους ψυχικά πάσχοντες, αναπαράγοντας φοβικά στερεότυπα, ταυτίζοντας την ψυχική νόσο με την επικινδυνότητα και νοσταλγώντας τους παλιούς ‘’καλούς’’ καιρούς του ασύλου, του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού...".

Όπως απαντούν από το νοσοκομείο, «οκτώ μόλις μέρες από την υπογραφή έξι ατομικών συμβάσεων προσωπικού φύλαξης και ενώ ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξωση των εργολάβων σε σίτιση και καθαριότητα, εμφανίζονται πλημμελή μέτρα φύλαξης και κρούσματα κλοπών και παραβατικότητας».

Και εξηγούν:

Μέσα στο τρίμηνο  των καταγγελλόμενων συμβάντων, συνέβησαν και τα ακόλουθα, που σκόπιμα αποκρύπτουν, ηγεσία ΠΟΕΔΗΝ και Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων :

-Τοποθέτηση νέου Διοικητή

-Πρόσληψη 6 φυλάκων με σύμβαση ΙΔΟΧ

– Διορισμός  2 Ειδικών Ιατρών του ΕΣΥ (Ακτινοδιαγνωστικής  και Ιατρικής Βιοπαθολογίας )

-Αναμονή ΦΕΚ διορισμού  1 Ειδικού Καρδιολόγου

-Παράταση για ένα σχεδόν έτος της θητείας 5 Επικουρικών Ειδικών Ιατρών, επιδοτούμενων από το ΕΣΠΑ (Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Νεφρολογίας  Παιδιατρικής, Παιδοψυχιατρικής και Χειρουργικής)

-Διορισμός 7 Ειδικευομένων Ιατρών (1 Ιατρικής Βιοπαθολογίας, 1 Καρδιολογίας, 1 Μαιευτικής  Γυναικολογίας, 1 Παιδιατρικής, 1 Παθολογίας και 2 Χειρουργικής).

-Προγραμματισμός συμβουλίων κρίσης 2 Ειδικών Ιατρών ( 1 Καρδιολόγου και 1 Οφθαλμιάτρου) για τις 25 Απριλίου.

-Πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ,  1 ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων και αναμονή ολοκλήρωσης διαδικασίας πρόσληψης άλλων 7 μονίμων εργαζομένων από την Προκήρυξη 7Κ/2017.

-Προκήρυξη 5 θέσεων Ειδικών Ιατρών (οι  4 για το ΤΕΠ).

– Έγκριση σκοπιμότητας από τον Αναπληρωτή Υπουργό, για επιχορήγηση από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 της προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ και Γ.Ν.– Κ.Υ. Γουμένισσας, συνολικού προϋπολογισμού 266.700 ευρώ.

-Έγκριση από το Δ.Σ. προτάσεων έργων υποδομών /προμηθειών για ένταξή τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018, προϋπολογισμού  1,809.811,19€

-Έναρξη εργασιών ανακαίνισης Ορθοπαιδικής Κλινικής.

-Εξασφάλιση δωρεάς για την ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής.

-Απομάκρυνση 20 φθαρμένων και επικίνδυνων τσιμεντένιων δοκών από την ταράτσα  του παλαιού κτιρίου.

-Τελικό στάδιο για την έγκριση προμήθειας εξοπλισμού και  στάδιο έγκρισης  από την 4η ΥΠΕ μελέτης για τη διαμόρφωση του χώρου πλυντηρίων.

-Προγραμματισμός απομάκρυνσης επικίνδυνων γηρασμένων δένδρων από τον αύλιο χώρο.

-Προγραμματισμός ασφαλτόστρωσης αύλιου χώρου σε φθαρμένα επικίνδυνα σημεία.

Η δική τους θέση

Όπως σχολιάζει ο διοικητής του Νοσοκομείου του Κιλκίς, Θεόδωρος Ρεβενάκης, «επικίνδυνοι δεν είναι οι ψυχικά πάσχοντες. Επικίνδυνοι είναι οι βολεμένοι. Αυτοί που ‘’χρωστάνε’’ στους εργολάβους, στα συνεργεία, στις απ’ ευθείας αναθέσεις, στις φαρμακευτικές εταιρείες, στα εξωσυμβατικά αναλώσιμα και σε κάθε είδους συμφέροντα. Αυτοί που βλέπουν το πάρτυ τους να τελειώνει. Αυτοί που με κάθε ευκαιρία δυσφημίζουν τις δημόσιες δομές υγείας και τους εργαζόμενους  που μοχθούν για να κρατήσουν το Σύστημα όρθιο. Τους απαντάμε πως δεν θα κάνουμε πίσω, ούτε για να πάρουμε φόρα».

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν