Δυο ηλικιωμένοι τα πρώτα θύματα της γρίπης!

  • Iatropedia
Τη μάχη για την ζωή έχασαν δυο συνάνθρωποι μας ηλικίας 72 και 73 χρόνων από την γρίπη. Οι δυο ασθενείς που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας και μετά από επιπλοκές που εκδήλωσαν εξαιτίας της μόλυνσης τους από τον ιό της γρίπης, κατέληξαν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι στιγμής καταγράφονται πέντε σοβαρά περιστατικά γρίπης, με τους ασθενείς να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας.

Τα τρία κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική και τα δύο στη Λάρισα.

Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ υποστηρίζουν ότι επικρατούν στη χώρα μας και οι δύο τύποι του ιού της γρίπης, ο λεγόμενος πανδημικός Η1Ν1, καθώς και ο τύπος Β.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δυο ηλικιωμένοι παρά τις συστάσεις των υπευθύνων δεν είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο παρά το γεγονός ότι ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Για να μην χαθούν άλλες ζωές ακόμη και αυτή την χρονική στιγμή το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει ακόμα και τώρα τον αντιγριπικό εμβολιασμό όλων των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως καρδιοπαθείς, ασθενείς με διαβήτη, νεφροπάθεια, αναπνευστικά προβλήματα, πολυμεταγγιζόμενους και παιδιά με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, προκειμένου να αποφύγουν τις επιπλοκές που προκαλεί ο ιός της γρίπης.

Το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο καλύπτει από όλους τους τύπους του ιού της γρίπης που ενδημούν αυτή την περίοδο.