Δύο απλές ασκήσεις για να ξεπιαστείτε στο γραφείο (εικόνες)

  • Iatropedia
Στην προσπάθειά μας να κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη και πιο αυτοματοποιημένη, μέσω της επιρροής της τεχνολογίας, μερικές φορές ξεχνάμε το πόσο οι συσκευές που αγαπάμε τόσο πολύ μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία μας.

Έρευνες δείχνουν ότι ξοδεύουμε κατά μέσο όρο 3-4 ώρες την ημέρα μπροστά από τις οθόνες των κινητών μας τηλεφώνων και των Η/Υ, ενώ είμαστε καθιστοί σχεδόν για τον διπλάσιο χρόνο. Αυτό δεν προκαλεί μόνο προβλήματα στα μάτια, αλλά ασκεί και πίεση στην σπονδυλική μας στήλη, τον, τα πόδια και άλλα μέρη του σώματός μας.

Δείτε δύο απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε, για να ξεπιαστείτε και να βοηθήσετε το σώμα σας να ξεπεράσει την πίεση από την πολύωρη καθιστική εργασία:

Άσκηση 1 – Άνοιγμα του στήθους

Αυτή η άσκηση είναι χρήσιμη ειδικά αν ξοδεύετε πολλές ώρες καμπουριάζοντας μπροστά στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή. Με την πλάτη ίσια, δέστε τα δάχτυλα των χεριών σας πίσω από την πλάτη χωρίς να λυγίσετε τους αγκώνες σας. Εκτείνετε προς τα πίσω όσο μπορείτε. Μείνετε εκεί για 10” και στη συνέχεια επαναλάβετε από την αρχή.

Άσκηση 2 – Άνοιγμα των ισχίων

Οι πιασμένοι μυς στο ισχίο είναι σύνηθες πρόβλημα για όσους κάθονται πολλές ώρες την ημέρα. Γονατίστε με το ένα πόδι σε γωνία 90 μοιρών και σπρώξτε το ισχίο σας προς τα έξω μέχρι να νιώσετε να τεντώνεται. Σηκώστε το αντίθετο χέρι από το λυγισμένο σας πόδι για μεγαλύτερο άνοιγμα. Μείνετε εκεί για 10-15” και αλλάξτε πόδι.

http://news.health.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυχενικό σύνδρομο: Πως περνάνε οι πόνοι;

Ποιες ασκήσεις πρέπει να αποφεύγουν τα άτομα με διαβήτη όταν αθλούνται;