Δυναμικά στο παιχνίδι της «διαδοχής» οι νοσοκομειακοί γιατροί

  • Iatropedia
Είναι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ένθερμοι. Αλλά νοούν να καταλάβει ο κ. Τσίπρας από νωρίς τόσο τα προβλήματα του κλάδου όσο και τα προβλήματα των υπηρεσιών του υπουργείου. Ο λόγος για το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) που έσπευσε από χθες το βράδυ να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα στο νέο πρωθυπουργό.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το iatropedia.gr μετέδωσε από χθες το απόγευμα στις 17:18 την είδηση ότι το πιθανότερο σενάριο για την νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι να αναλάβει ως υπουργός ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και να έχει μαζί του μια σειρά από αναπληρωτές για τα «ειδικά» θέματα του φαρμάκου, της ψυχικής Υγείας, του ΕΣΥ κλπ… Δύο ώρες αργότερα όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων μετέδιδαν την ίδια πληροφορία. Ανεξαρτήτως αν αυτό το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί σήμερα ή όχι, οι νοσοκομειακοί γιατροί έσπευσαν μέσω του διαδικτυακού τόπου της ΟΕΝΓΕ, να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου στον πρωθυπουργό για την επιλογή του στο ΥΥΚΑ, δείχνοντας εμμέσως αρνητικά τον κ. Κουρουμπλή που ναι μεν είναι άξιο στέλεχος αλλά όχι ειδικός στα δύσκολα θέματα του ΥΥΚΑ.

«Θεωρούμε πως δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει την παράδοση των μνημονιακών κυβερνήσεων που ανέθεταν σε προβεβλημένα πολιτικά στελέχη την ηγεσία του υπουργείου Υγείας», αναφέρουν σε άρθρο που ανέρτησαν στην πρώτη σελίδα του ιστότοπου αυτού. Στην ίδια ανάρτηση καταλήγουν ότι «η πολιτική συγκυρία δεν επιτρέπει την πολυτέλεια να «εκπαιδεύουμε για μήνες άλλον έναν υπουργό, ο οποίος αγνοώντας την ανθρωπογεωγραφία του χώρου και τα συγκεκριμένα προβλήματα των Νοσοκομείων, των ΚΥ και του ΠΕΔΥ, θα αποπειραθεί να κολυμπήσει στα βαθειά νερά της υγείας, βασιζόμενες στις απόψεις συμβούλων που θα κουβαλήσει μαζί του». Και καταλήγουν με το ρητορικό (;) ερώτημα: «Πόσοι άραγε από τους επίδοξους διεκδικητές της καρέκλας του υπουργού Υγείας γνωρίζουν αναλυτικά τις θέσεις που διαμόρφωσε μετά εξαντλητική συζήτηση το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με «χρώμα» και στόφα αγωνιστή για τα ΑμεΑ ο νέος υπουργός Υγείας

Με το ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύονται οι γιατροί