Δημόσιο ΕΣΥ με …ιδιωτικές εξετάσεις

  • Iatropedia
Σε πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ φαίνεται ότι προχωρά σταδιακά η κυβέρνηση καθώς όπως αναφέρουν πηγές προτίθεται να συνάψει συμβάσεις και με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Μετά τα κρεβάτια των δημοσίων νοσοκομείων που παραχωρεί το υπουργείο Υγείας στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, φαίνεται πως επόμενη κίνηση θα είναι να παραχωρήσει και τους εργαστηριακούς ελέγχους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με επιχείρημα τη μείωση των δαπανών στο ΕΣΥ, θα προχωρήσει σε συμβάσεις ακόμη και με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα τα οποία και θα αναλάβουν να πραγματοποιούν τις εργαστηριακές εξετάσεις για λογαριασμό των νοσοκομείων.

Άλλωστε ήδη προετοιμάζεται το έδαφος από τον ΕΟΠΥΥ τον νέο ενιαίο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μέσω του οποίου θα γίνουν συμβάσεις με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα στα οποία και θα πηγαίνουν για τις εξετάσεις τους οι περίπου 9 εκατ. ασφαλισμένοι που θα ενταχθούν στον φορέα. Πάντως οι νοσοκομειακοί γιατροί εκφράζουν ήδη τις έντονες αντιρρήσεις τους καθώς μια τέτοια συμφωνία θα άνοιγε την πόρτα για απομάκρυνση εργαζομένων από τον διαγνωστικό τομέα των νοσοκομείων.